45 de minute

Ingrediente:

500g de smochine

100g de migdale

450g de griș din grâu Raftul Bunicii

150g de făină albă 000 Raftul Bunicii

300g de zahăr

2 lingurițe de praf de copt

un praf de sare

2 ouă mari

200g de unt moale

550ml de lapte

esență de vanilie

opțional, 2 linguri de gem de caise pentru glazură

Pentru început, într-un vas încăpător, amestecă făina și grișul Raftul Bunicii cu praful de copt și sarea. Cu grijă, formează un spațiu în mijlocul lor folosindu-te de mâini. Aici vei turna apoi amestecul pe care-l pregătim acum, într-un alt castron. Cu grijă, sparge ouăle și amestecă-le energic cu zahărul, toarnă untul moale, laptele și esența de vanilie. Cu zâmbetul pe buze, amestecă până compoziția devine omogenă.

Toarnă conținutul castronului cu ouă și lapte în mijlocul celui cu făină și griș și mixează-le la turație mică.

Transferă apoi compoziția într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt. Pe deasupra pune multe smochine delicioase tăiate în jumătăți și bucăți crocante de migdale. Dă tava la copt pentru 45 de minute, la 180 de grade, până când se rumenește și, la final, testeaz-o cu ajutorul unei scobitori, să fii sigură că s-a copt perfect și în mijloc.

Sfatul nostru? Dacă îți plac prăjiturile mai dulci, când o servești, toarnă pe deasupra și un strat de gem de caise încălzit, care-i va da o aromă specială. Poftă bună!


TIPS & TRICKS


Dacă îți plac prăjiturile mai dulci, când o servești, toarnă pe deasupra și un strat de gem de caise încălzit, care-i va da o aromă specială.

Alte rețete