20 de minute

 

Pentru pită:

500 gr. făină 650 Raftul bunicii

½ pliculeț de drojdie uscată

½ linguriță de sare

½ linguriță de zahăr

o linguriță de ulei de măsline

250 ml apă călduță

 

Pentru pregătirea păstrăvului:

1 păstrăv sălbatic

1 castravete mic tăiat felii

o lingură de maioneză

1 vârf de linguriță de hrean

 

câteva frunzulițe de mărar tocat fin

Începe cu aluatul. Într-un castron, așază cu grijă făina și fă-i puțin loc în mijloc. Adaugă apoi drojdia uscată, zahărul, sarea, uleiul de măsline și apa călduță și frământă ușor amestecul, timp de 10 minute, până când acesta devine omogen.

 

Sfatul nostru: pentru ca pita să iasă pufoasă, pune aluatul deoparte la dospit, pentru 20 de minute, timp în care pregătește păstrăvul.

 

Acum, filetează păstrăvul (e important să fie sălbatic și nu de crescătorie. Diferența de gust e semnificativă!) și pune-l pe grătar.

În paralel, pune la copt pitele într-o tigaie, fără ulei. Când sunt ușor rumenite, ia-le din tigaie, fă-le un „buzunăraș”unde așază cu dragoste păstrăvul, feliile de castravete și sosul de maioneză, după care poți adăuga hreanul și mărarul potivite după gustul celor mici.

 

 

Poftă mare!


TIPS & TRICKS


Poti folosi o multime de alte combinatii pentru sandwich, in loc de pastrav poti alege ton sau somon impreuna cu alte legume preferate de cei mici.

Alte rețete