1 oră

Ingrediente necesare pentru aproximativ 30 de bucăți:

Pentru aluat:

200 g făină 000 Raftul bunicii

2 ouă

250 g zahăr

50 g amidon de porumb

1/2 lingură scorțișoară măcinată

1/2 linguriță cuişoare măcinate

1/2 linguriță cardamon măcinat

1/2 plic praf de copt

 

Pentru decor:

50 g de ciocolată amăruie

câteva fâşiuţe de chilli (opțional)

Astăzi îți prezentăm un desert-minune care se pregătește cu zâmbetul pe buze! Suflecă-ți mânecile, ia-i pe cei mici cu tine în bucătărie, presară pasiune pe ici-colo, iar la final veți savura împreună cele mai delicioase fursecuri cu ciocolată picantă!

Începe prin a bate ouăle împreună cu zahărul, iar peste această compoziție cerne făina, amidonul și condimentele. Cu ajutorul unei mixer (cu capăt pentru frământare), amestecă bine până obții un aluat aromat care îți va îmbia simțurile.

Presară puțină făină pe blatul de lucru și din aluatul rezultat modelează biluțe. Așterne tava cuptorului cu hârtie de copt, pe care să aranjezi apoi biluțele oacheșe din aluat, una lângă cealaltă, lăsând spațiu generos între ele. Pune tava la odihnă în cuptorul preîncălzit la 180°C.

După aproximativ 15 de minute, biluțele se vor transforma în fursecuri rumene.

Mai ai doar un lucru de făcut înainte de a te bucura împreună cu cei dragi de aceste minunății gustoase!

Taie ciocolata în bucăți mari și topește-o la bain-marie, cât timp fursecurile se răcesc. Cu ajutorul unei linguri,  lasă ciocolata topită să înnobileze fursecurile apoi, pentru o senzație picantă, presară câteva fâșiuțe de chilli pe fiecare dintre acestea.

Acum sunt numai bune de savurat! 


TIPS & TRICKS


FĂINA CERNUTĂ ÎN COMPOZIȚIE DĂ O TEXTURĂ DEOSEBITĂ ȘI PUFOASĂ BUNĂTĂȚILOR PREPARATE ÎN CASĂ

Alte rețete