45 de minute

Ingrediente necesare pentru aproximativ 24 de bucăți:

150 g făină 000 Raftul bunicii 

200 g marţipan (pastă fină de migdale și zahăr)

80 g zahăr pudră

1 ou

50 g migdale sărate mărunțite

1 lingură lichior Amaretto

câteva picături de apă de trandafiri

1 gălbenuş de ou

 

·    65 g migdale sărate

Fie că iubești mai mult gustările dulci sau pe cele sărate, ori nu te poți decide între ele, acest preparat sigur îți va fi pe plac! Este vorba despre fursecuri crocante dulci-sărate, dovada că gustul dulce și cel sărat se pot înțelege de minune împreună!

Într-un bol generos, începe prin a amesteca bine, bine, cu ajutorul unui mixer (cu capăt pentru frământat), marțipanul cu zahărul pudră, peste care vei adăuga făina albă 000 Raftul bunicii, împreună cu oul și migdalele sărate mărunțite. Înnobilează compoziția adăugând lichiorul și picăturile de apă de trandafir; amestecă voios până obții un aluat compact și arătos din cale-afară, care să-ți zâmbească din bol.

Acum că ai obținut aluatul, hai să trecem la modelarea fursecurilor! Înainte de toate, trece-ți ușor mâinile prin făină, pentru ca aluatul să nu ți se lipească de degete. Cu multă grijă și atenție, modelează aluatul în biluțe jucăușe, de dimensiunile unor nuci.

Așază o hârtie de copt în tavă, apoi ordonează frumos bilele din aluat, având grijă să lași între ele suficient spațiu de joacă :). Bate un gălbenuș de ou și unge-le tacticos, iar apoi decorează-le frumos cu 3 migdale sărate pe margini.

Sunt pregătite pentru a merge la cuptor! Pune-le la adăpostul călduros, într-un cuptor cu preîncălzit la 180 °C. Nu va dura mult, aproximativ 12-15 minute, și vor deveni fursecurile delicioase pe care abia aștepți să le savurezi alături de cei dragi.

După ce s-au rumenit voios împreună, oferă-le un răgaz de câteva minute pentru a se răcori. Și iată că acum sunt pregătite să-ți cunoască și membrii familiei! 


TIPS & TRICKS


ALUATUL SE VA RUMENI MAI BINE ȘI MAI FRUMOS DACĂ PUI SUB FURSECURI O FOAIE DE COPT.

Alte rețete