1 oră

Ingrediente pentru circa 15 bucăți:

 

Pentru aluat:

200 g făină 000 Raftul bunicii

1 lingură cafea instant 3 in 1

125 g unt rece

75 g zahăr

1 gălbenuş de ou

3 linguri drajeuri mici colorate pentru decor și nuci sau alune mărunţite

 

Pentru umplutură:

100 g ciocolată albă

50 ml smântână (de gătit)

Aceste fursecuri sunt mai mult decât un dulce: sunt micuțe dovezi de prietenie sau iubire, fragede și savuroase! Pentru început, să pregătim umplutura: mărunţeşte ciocolata albă și topeşte-o dimpreună cu smântâna de gătit încălzită la foc domol timp de câteva minute, până când a dat primele semne timide de clocot. Glazura obținută se lasă la răcit şi între timp ne ocupăm de aluat: adaugă făina și praful de cafea instant 3 în 1 într-un bol mare, apoi untul tăiat cubulețe, zahărul şi gălbenuşul şi mixează bine până obții un aluat omogen. Formează din aluat o ruladă lungă cam de 30 cm pe care o lași să se odihnească timp de 30 de minute la rece. 

Apoi împarte rulada în două bucăți egale ca lungime. Fiecare bucată stropeşte-o cu puțină apă, pe una din ele o treci prin drajeurile colorate, iar pe cealaltă prin nucile sau alunele mărunţite. 

Taie fiecare dintre ruladele decorate în câte 15 felii egale şi așază-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 °C (pentru cuptorul cu aer circular la 160 °C), timp de 10-12 minute, până când discurile dulci cresc și se rumenesc. 

După ce le scoți din cuptor, lasă fursecurile să se odihnească aproximativ 15-20 de minute. Acum mai avem de pregătit...pupicii! Pe jumătate dintre discuri pune crema delicioasă cu ciocolată albă și apoi lipește-le cu celelalte fursecuri. Astfel vei obține perechi de fursecuri iubărețe și delicioase, gata să îi îmbie pe cei dragi. 


TIPS & TRICKS


ESTE RECOMANDAT CA ALUATUL SĂ SE ODIHNEASCĂ TIMP DE 30 DE MINUTE LA RECE, PENTRU A NU FI SFĂRÂMICIOS.

Alte rețete