Tartă cu mălai ”Felie de vară”

Print

Tartă cu mălai ”Felie de vară”

 

Cu rețeta noastră de tartă cu mălai, dovleac și ardei, ai o felie de vară la tine-n farfurie! Folosește produse proaspete, mălaiul Extra Gold de la Raftul bunicii și, cu puțină inspirație, într-o oră, ai și pregătit o tartă gustoasă.

Timp de pregătire: 1 oră

Ingrediente:

300 g Mălai Extra Gold Raftul bunicii

500 ml apă

500 ml lapte

80 g parmezan ras

20 g unt

2 dovlecei

2 ardei roșii

1 roșie

50 g pătrunjel

2 g sare

2 g piper

5 g ierburi de Provence

1 lingură ulei de măsline

Mod de pregătire:

Pentru a salva timp, preîncălzește cuptorul la 200˚Celsius și tapetează cu hârtie de copt o tavă de tartă sau o alta rotundă, care ți-e la-ndemână. Fierbe apa la foc mare, într-o oală sau ceaun. Nu uita de sare, iar apoi adaugă laptele. Când acest mix începe să fiarbă, presară, în ploaie, mălaiul Extra Gold de la Raftul bunicii, având grijă să amesteci continuu cu o lingură de lemn. După ce ai adăugat tot mălaiul, dă focul mic și continuă să amesteci conținutul în sensul acelor de ceasornic. Adaugă jumătate din cantitatea de parmezan ras și condimente.

Cât timp se face mămăliga și mai amesteci din când în când, pune-ți îndemânarea la încercare pregătind legumele: taie în rondele subțiri roșia și în fâșii subțiri, pe lungime, dovleceii și ardeii. Adaugă-le peste conținutul de mămăligă cu vino-ncoace și amestecă-le cu grijă pentru 3 minute.

Așază apoi compoziția în tava de tartă și dă-o la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, până devine aurie. Când este gata, scoate tava din cuptor, presară restul cantității de parmesan ras și las-o câteva minute să se răcorească, apoi orneaz-o cu pătrunjel proaspăt. Se poate servi atât caldă, cât și rece.

Este un deliciu plin de culori și arome proaspete, ca o felie de vară! Poftă bună!

 

Cârnăciori de casă în aluat

40 minute

VEZI REȚETA

Ciabatta

60 minute

VEZI REȚETA

Supă cu găluște din griș

120 minute

VEZI REȚETA