TURTĂ DULCE CU MERIȘOARE

Print

TURTĂ DULCE CU MERIȘOARE

 
Timp de preparare: 50 de minute

Ingrediente necesare pentru aproximativ 15 bucăți:

50 g făină 000 Raftul bunicii
200 g amestec fructe confiate şi diferite tipuri de nuci
2 ouă
125 g zahăr
1 linguriță de coajă de lămâie rasă
câte un vârf de cuţit de cuişoare şi nucşoară măcinată
1/2 linguriță de scorţişoară
1 lingură de rom
175 g migdale măcinate
60 g zahăr pudră
2-3 linguri de merişoare

Mod de preparare:

Astăzi îți facem cunoștință cu o turtă dulce specială – este veselă, cu personalitate și plină de arome de iarnă!

Acum, haide să ne suflecăm mânecile și să ne apucăm de treabă! Începe prin a mărunți nucile de diferite tipuri, peste care adaugă mixul de fructe confiate, tocate marunt. Într-un bol încăpător, bate spumă ouăle, împreună cu zahărul, coaja de lămâie, condimentele și romul.   

Adaugă peste compoziția obținută fructele confiate, alături de nucile mărunțite, înnobilează cu făina 000 Raftul bunicii și migdalele măcinate apoi amestecă bine, bine.

Așterne o hârtie de copt în tavă și pregătește-o să îmbrățișeze turta dulce. Cu ajutorul unei linguri, ia câte puțin aluat și modelează cu drag turtele dulci, direct în tavă, pe hârtia de copt. Ai grijă să lași suficient spațiu între ele.   

Pune tava în cuptorul preîncălzit la 180°C și lasă turta dulce să se rumenească timp de 18-20 de minute, iar după ce aceasta este gata, las-o să se răcorească puțin. Așa-i că până aici a fost floare la ureche?

Mai ai doar un pas și te poți bucura alături de cei dragi de gustul delicios al bunătății preparate!

Ia un alt bol în care să cerni zahărul pudră, toarnă puțină apă peste el și mixează-le cu voioșie. Răsfață turta dulce și acoper-o cu un strat din amestecul astfel obținut. Acum, mărunțește merișoarele și presară-le tacticos peste această glazură minunată.

Micuții tăi se vor topi de dragul ei! 

Bastonașe de mămăligă cu sare de mare și parmezan

40 minute

VEZI REȚETA

Prăjiturele cu răvaș

20 minute

VEZI REȚETA

Inele de ceapă crocante și pâine olandeză

3 ore

VEZI REȚETA