TURTĂ DULCE

Print

TURTĂ DULCE

 
Timp de preparare: 180 de minute

Ingrediente:

Turtă dulce:

750 g făină 000 Raftul bunicii
220 g unt la temperatura camerei
150 g zahăr
1 ou
1 linguriță coajă rasă de portocală
½ linguriță ghimbir măcinat
2 lingurițe scorțișoară
¼ linguriță piper măcinat
½ linguriță sare
1 linguriță bicarbonat de sodiu

Sirop caramel:

100 ml apă fierbinte
250 g zahăr

Glazură:

1 albuș de ou
zeama de la o jumătate de lămâie
210 g zahăr pudră
1 linguriță esență de vanilie

Mod de preparare:

Pune-ți un șorț și hai să facem siropul de caramel. Ia o crăticioară, pune-o la foc mic și topește zahărul încetișor. Când vezi că s-a transformat în cremă, adaugă apă fierbinte peste. O să sară, o să facă gălăgie și scandal, dar nu-ți fie teamă, ești pe drumul cel bun! Lasă compoziția să se răcească înainte de a o folosi.

Să trecem frumos la partea cu aluatul:  ia untul si amestecă-l cu zahărul, preț de 5 minute. Adaugă și oul, siropul de caramel, vanilia și coaja rasă de portocală. Așa-i că miroase grozav de pe acum?

Într-un bol separat, amestecă făina cu celelalte ingrediente uscate: scorțișoară, ghimbirul, piperul măcinat, sarea și bicarbonatul de sodiu. Puțin câte puțin, adaugă această compoziție peste amestecul inițial. După ce toate ingredientele sunt bine amestecate, învelește aluatul astfel obținut într-o folie de plastic și lasă-l să se odihnească în frigider preț de două ore.e.

Sper că te-ai odihnit și tu în aceste două ore, pentru că acum trecem din nou la treabă. Ai făcălețul pregătit? Ia o mână de făină și presară pe masă pentru a-ți pregăti spațiul de lucru. Întinde aluatul cu făcălețul într-o foaie de 5-8 mm grosime. Cu ajutorul unor forme de biscuiți, decupează aluatul. Aranjează biscuiții într-o tavă în care ai pus foaie de copt și pune-o la cuptor timp de 15 minute, la 180°C.

Dacă vrei să faci și glazura albă, acum e momentul. Adaugă peste albușul unui ou, zeama de la o jumătate de lămâie și 210 g de zahăr pudră pe care îl cerni în prealabil. Amestecă binișor ingredientele cu un mixer, timp de 5 minute. Decorează turta dulce cu glazura rezultată, cum îți place ție mai tare.

Poftă bună!

Tartă cu ciocolată

45 minute

VEZI REȚETA

Tort de clătite cu zmeură

60 minute

VEZI REȚETA

Plăcintă cu fructe de pădure

75 minute

VEZI REȚETA