13 decembrie: Frigănele de creier – ”Sarea-n bucate”

Print

Povestea ”Sarea-n bucate”, de Petre Ispirescu, este despre dragostea părintească, sinceritate, mândria oarbă și înțelegerea recâștigată. Și toate au legătură cu bucatele.

Fata cea mică își iubește tatăl ca sarea în bucate, acesta interpretează greșit această metaforă, dar într-un final își dă seama că a greșit, în timpul unei mese speciale, cu preparate gătite fără sare.

Iată rețeta de frigănele de creier, care cu siguranță s-ar fi numărat printre bunătățile pregătite de fata împăratului, de această data cu sare adăugată: 😊

Creierul de porc (1 kg) se spală foarte bine și se curăță de pielițe, apoi se opărește în 2 litri de apă clocotită, cu sare, piper și 100 ml de oțet.

Între timp, bate 4-5 ouă, ca pentru omletă. Taie creierul mărunt și adaugă pătrunjel, pentru aromă, întinde-l pe felii de pâine de casă, apoi tăvălește-le pe rând, în făină, ou și pesmet.

Prăjește frigănelele pe ambele părți, până devin aurii. Un deliciu împărătesc, ca din povești!

Cum faci un blat de pizza perfect

VEZI REȚETA

Mini-delicii pentru zile vesele: Fursecuri aromate, cu cireșe confiate

VEZI REȚETA

Tortul suprem pentru iubitorii de ciocolată: 12 straturi de blat pufos și cremă ganache

VEZI REȚETA