13 decembrie: Frigănele de creier – ”Sarea-n bucate”

Icon print Print

Povestea ”Sarea-n bucate”, de Petre Ispirescu, este despre dragostea părintească, sinceritate, mândria oarbă și înțelegerea recâștigată. Și toate au legătură cu bucatele.

Fata cea mică își iubește tatăl ca sarea în bucate, acesta interpretează greșit această metaforă, dar într-un final își dă seama că a greșit, în timpul unei mese speciale, cu preparate gătite fără sare.

Iată rețeta de frigănele de creier, care cu siguranță s-ar fi numărat printre bunătățile pregătite de fata împăratului, de această data cu sare adăugată: 😊

Creierul de porc (1 kg) se spală foarte bine și se curăță de pielițe, apoi se opărește în 2 litri de apă clocotită, cu sare, piper și 100 ml de oțet.

Între timp, bate 4-5 ouă, ca pentru omletă. Taie creierul mărunt și adaugă pătrunjel, pentru aromă, întinde-l pe felii de pâine de casă, apoi tăvălește-le pe rând, în făină, ou și pesmet.

Prăjește frigănelele pe ambele părți, până devin aurii. Un deliciu împărătesc, ca din povești!

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Plăcintă cu dovleac și scorțișoară

1 oră

VEZI REȚETA
Image Plăcintă cu dovleac și scorțișoară

Ciuperci umplute cu mămăligă și sos pesto

40 minute

VEZI REȚETA
Image Ciuperci umplute cu mămăligă și sos pesto