23 decembrie: Scoarță – ”Năzdrăveniile lui Nastratin Hogea”

Icon print Print

În ciclul ”Năzdrăveniile lui Nastratin Hogea”, una dintre întâmplările povestite de Anton Pann mustește de înțelepciune populară:

Într-o zi, Nastratin l-a întrebat pe fiul său dacă a mâncat vreodată zaharicale. Răspunsul copilului a fost că nu a mâncat nicidecum așa ceva. Apoi, Hogea l-a întrebat:

– Dar ce mănânci tu acum?

– Pâine uscată cu apă.

– Așadar, socotești tu c-ar fi-n lume vreun al mai dulce zahăr ca astă pâine uscată ce o uzi și o îmbuci, cu atâta gust și foame cât ș-altuia poftă aduci?

Într-adevăr, poate că nimic nu se compară cu dulceța pâinii, mai ales dacă este făcută în casă. 😊Dar care ar fi fost bunătățile la care se gândea Hogea?

Iată rețeta de scoarță, una dintre zaharicalele pe care fiul său nu le-a gustat:

Două albușuri se mixează cu 130 de grame de zahăr, se adaugă coajă de lămâie, făină și un gălbenuș, până se formează un aluat numai bun de întins în tavă. Presară nucă măcinată cu zahăr și pune tava la copt.

Taie desertul în orice formă dorești, va avea oricum aspect de coajă de copac. 😊 Poftă bună!

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Plăcintă cu dovleac și scorțișoară

1 oră

VEZI REȚETA
Image Plăcintă cu dovleac și scorțișoară

Ciuperci umplute cu mămăligă și sos pesto

40 minute

VEZI REȚETA
Image Ciuperci umplute cu mămăligă și sos pesto