24 decembrie: Gogoși cu ciocolată – ”Năzdrăveniile lui Nastratin Hogea”

Icon print Print

Una dintre ”Năzdrăveniile lui Nastratin Hogea are, la fel ca și celelalte, aromă de zicală, dar și de zaharicale. 😊

”Nastratin Hogea odată pe fiul său l-a-ntrebat

Niscaiva zaharicale vreodată d-a mâncat.

Copilul său îi răspunse că n-a mâncat nicidecum.

Hogea îl întreabă iarăși: – Dar ce mănânci tu acum ?

– Pâine uscată cu apă. Hogea zise: – Așadar,

Socotești tu c-ar fi-n lume vrun alt mai dulce zahar

Ca astă pâine uscată ce o uzi și o îmbuci,

Cu atâta gust și foame cât ș-altui poftă aduci ?”

Ce or fi fost zaharicadele? Acele bunătăți pe care, dacă apuci să le guști, nu ai cum să te oprești din mâncat. În afară de prăjitura scoarță, ar merita incluse în categoria zaharicadelor și gogoșile de casă cu ciocolată.

Pentru un rezultat pufos, încântător, urmează rețeta noastră de aici și înlocuiește gemul de căpșuni cu umplutură de ciocolată, pe care o realizezi topind pe foc ciocolata preferată sau astfel: într-o crăticioară pune la fiert 150 g de apă, cu 100 g de zahăr. După ce s-a dizolvat zahărul și a început să fiarbă apa, adăugă 50 g de pudră de cacao și amestecă bine cu o lingură de lemn.

Pufoasele gogoșele cremoase la interior sunt perfecte pentru orice ocazie, când aveți poftă de un desert. Dar, atenție! Se lasă cu pete dulci de ciocolată. 😉

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – bunătăți maramureșene

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – bunătăți maramureșene

Cum să faci un sos Bechamel perfect

VEZI REȚETA
Image Cum să faci un sos Bechamel perfect

Prăjitura Dor de vară

VEZI REȚETA
Image Prăjitura Dor de vară