ALIVANCĂ

Print

ALIVANCĂ

 
Timp de preparare: 60 de minute 

Ingrediente:

400 de grame Raftul bunicii Mălai Extra Gold
1 kg de smântână cu 30% grăsime
2 ouă
200 gr de zahăr
10 gr praf de copt
10 gr zahăr cu vanilie
1 linguriță de sare
120 ml ulei

Mod de preparare:

Într-un bol generos pune smântâna, cele două ouă, uleiul, zahărul și zahărul cu vanilie. Amestecă-le bine cu un tel norocos și apoi pune mâna pe vedeta preparatului nostru, mălaiul.

Toarnă-l puțin câte puțin, ca-ntr-o ploaie mocănească de septembrie și-n tot acest timp amestecă energic cu același tel. După ce-ai încorporat minunea aurie, așterne o tavă rotundă cu hârtie de copt și toarnă compoziția acolo.

 

Cuptorul va primi tava cu multă căldură, 180 de grade timp de 50 de minute va înfrunta alivanca pentru noi. Se va rumeni ca o fată mare după primul sărut, semn că e gata să fie savurată.

E bună și caldă și rece, dar mai ales cu dulceață de cireșe amare deasupra.

Poftă bună!

Brânzoaice muntenești

60 minute

VEZI REȚETA

Specialitate muntenească cu ciuperci – harta culinară a Munteniei

45 minute

VEZI REȚETA

Zabic – aurul din supele desprinse din basmele românești

20 minute

VEZI REȚETA