Brioșe cu dovleac

Print

Brioșe cu dovleac

 

Ochii pofticioși, mirosul de prăjituri care face dintr-o simplă după-amiază o sărbătoare, toate „Mmm ce bun e!” sau „Mai vreau o felie!” se numără printre momentele tale preferate, petrecute alături de cei dragi, nu-i așa?
Dacă pregătirea bunătăților de casă îți aduce încredere, optimism, concentrare și nerăbdare ori e o ocazie minunată de a-i aduna pe cei dragi la masă, de ce să nu împărtășești frumoasele sentimente ale întregului proces? În plus, știința ne sare-n ajutor acum, când vrem să te-ndemnăm să îți iei jumătatea și pe cei mici alături de tine și să vă bucurați de după-amiezi de poveste, gătind împreună.
Rețeta de brioșe cu dovleac va părea floare la ureche chiar și pentru cei mici!

 

Ingrediente:

250 g făină 000 Raftul Bunicii

1 linguriță praf de copt

2 lingurițe de scorțișoară

2 lingurițe de nucșoară

100 g zahăr brun

2 ouă mari

200 g piure de dovleac

120 ml ulei de floarea soarelui

80 ml lapte

 

Mod de pregătire:

Într-un bol încăpător, amestecă mai întâi toate ingredientele uscate, iar într-un alt vas, bate ouăle, adaugă piureul de dovleac (descoperă aici cum îl poți face), uleiul, laptele și condimentele. Încorporează mixul uscat în această compoziție din urmă, și toarnă, cu grijă, în tava de brioșe, tapetată cu discuri de hârtie de copt ori forme de brioșă din hârtie.

Dă tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru 15 de minute, până ce simpaticele brioșe trec de testul scobitorii. Cum se face acesta? Îl descoperi aici și îl pui în practică alături de cei mici, cu mare grijă, însă, la tava fierbinte și la cuptorul încins.

După ce trec cu brio de acest test, lasă simpaticele brioșe la răcit și bucurați-vă împreună de ele.

Poftă bună!

 

16 decembrie: Plăcintă de miel – ”Înșir-te mărgăritari”

VEZI REȚETA

15 decembrie: Sos de unt pentru bucate – ”Năzdrăveniile lui Nastratin Hogea”

VEZI REȚETA

14 decembrie: Pastramă de vacă și mămăliguță – ”Cei trei frați împărați”

VEZI REȚETA