BRIOȘE EPICE CU CIOCOLATĂ

Print

BRIOȘE EPICE CU CIOCOLATĂ

 
Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:
100 g făină 000 Raftul Bunicii
200 g ciocolată
150 g ciocolată pentru ornat
120 g zahăr brun
120 g unt
4 ouă
1 linguriță praf de copt
1 linguriță esență de vanilie
1 vârf de cuțit sare

Mod de preparare:

Cum să faci din fiecare zi o ocazie de răsfăț? Brioșele pufoase, aromate și pline de ciocolată din rețeta noastră sunt răspunsul rapid și delicios pentru fiecare pofticios și pasionat de ciocolată.

Pune într-un vas bucăți de ciocolată și untul și topește-le împreună, la bain-marie (peste o cratiță pusă pe foc, cu apă clocotită). Când untul și ciocolata au ajuns la o consistență lichidă, se ia vasul de pe cratiță și se lasă la răcorit la temperatura camerei, la îndemână.

Separat, amestecă făina cu sarea, praful de copt, zahărul și apoi se adaugă peste compoziția de ciocolată. Mixează-le și adaugă, treptat, cele 4 ouă și esența de vanilie.

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade și între timp pune compoziția în formele din hârtie sau de silicon pentru brioșe. Dă-le la cuptor pentru 12 minute.

Scoate minunile din cuptor și lasă-le apoi să se răcească puțin. Topește ciocolata pentru ornat, având grijă să amesteci încontinuu. Toarnă ciocolată peste fiecare dintre brioșe și privește-le cum se răsfață!

Se împacă foarte bine și cu zahăr vanilat pudrat pe deasupra sau le poți orna cu dulcețurile preferate!

Vor fi un deliciu pentru tine și cei dragi oricum! Poftă bună!

16 decembrie: Plăcintă de miel – ”Înșir-te mărgăritari”

VEZI REȚETA

15 decembrie: Sos de unt pentru bucate – ”Năzdrăveniile lui Nastratin Hogea”

VEZI REȚETA

14 decembrie: Pastramă de vacă și mămăliguță – ”Cei trei frați împărați”

VEZI REȚETA