Brioșe-trandafir cu măr

Print

Brioșe-trandafir cu măr

 

Ochii pofticioși, mirosul de prăjituri care face dintr-o simplă după-amiază o sărbătoare, toate „Mmm ce bun e!” sau „Mai vreau o felie!” se numără printre momentele tale preferate, petrecute alături de cei dragi, nu-i așa?
Dacă pregătirea bunătăților de casă îți aduce încredere, optimism, concentrare și nerăbdare ori e o ocazie minunată de a-i aduna pe cei dragi la masă, de ce să nu împărtășești frumoasele sentimente ale întregului proces? În plus, știința ne sare-n ajutor acum, când vrem să te-ndemnăm să îți iei jumătatea și pe cei mici alături de tine și să vă bucurați de după-amiezi de poveste, gătind împreună.
Rețeta de brioșe-trandafir cu măr va părea floare la ureche chiar și pentru pici!

 

Ingrediente:

100 g făină 000 Raftul Bunicii

120 g zahăr brun

120 g unt

4 ouă

1 linguriță praf de copt

1 esență de vanilie

1 vârf de cuțit sare

2 mere mari

2 lingurițe de coajă de lămâie

Zeama de la o lămâie

2 lingurițe de scorțișoară

2 lingurițe de nucșoară

 

Mod de pregătire:

Pregătește un aluat tare, de tartă, frământând, până la omogenizare, toate ingredientele uscate. Acoperă aluatul cu o folie alimentară și dă-l la frigider, pentru cel puțin jumătate de oră.

Ocupă-te, între timp, de pregătirea ”petalelor” de trandafir. Spală merele și, fără să le cureți, taie-le în jumătate, apoi scoate cotoarele. Taie jumătățile de măr în feliuțe subțiri, de preferat egale ca grosime. Într-o cratiță, așază feliile de măr și presară peste ele zahărul,  zeama de lămâie și puțină apă, cât să acoperi merele. Adu conținutul la punctul de fierbere, după care ia cratița de pe foc. Scoate cu grijă feliile de măr și pune-le pe șervet de hârtie, cât să absoarbă excesul de sirop.

După această etapă, e timpul să te întorci la aluat. Întinde-l într-o foaie subțire, apoi taie-l în fâșii de 1,5 cm lățime. Pe fiecare fâșie așază, prin suprapunere ușoară, feliile de măr și rulează cu migală, până ce obții un trandafir care să le facă-n ciudă până și florarilor. Așază fiecare trandafir în tava cu forme de brioșe și pudrează cu scorțișoară și nucșoară. Dă tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru 20 de minute, până ce aluatul devine auriu, iar petalele puțin rumenite.

Cu siguranță, întâi fură priviri, își fac loc în galeria de fotografii, după care primesc muuulte laude!

Poftă bună!

Brânzoaice muntenești

60 minute

VEZI REȚETA

Specialitate muntenească cu ciuperci – harta culinară a Munteniei

45 minute

VEZI REȚETA

Zabic – aurul din supele desprinse din basmele românești

20 minute

VEZI REȚETA