Brioșe vesele cu legume

Print

Brioșe cu legume

 

Ochii pofticioși, mirosul de prăjituri care face dintr-o simplă după-amiază o sărbătoare, toate „Mmm ce bun e!” sau „Mai vreau o felie!” se numără printre momentele tale preferate, petrecute alături de cei dragi, nu-i așa?
Dacă pregătirea bunătăților de casă îți aduce încredere, optimism, concentrare și nerăbdare ori e o ocazie minunată de a-i aduna pe cei dragi la masă, de ce să nu împărtășești frumoasele sentimente ale întregului proces? În plus, știința ne sare-n ajutor acum, când vrem să te-ndemnăm să îți iei jumătatea și pe cei mici alături de tine și să vă bucurați de după-amiezi de poveste, gătind împreună.
Rețeta de brioșe cu legume va părea floare la ureche chiar și pentru cei mici!

Ingrediente:
160 gr făină 000 Raftul bunicii
1 pliculeț praf de copt
2 ouă
50 ml ulei de măsline
150 gr cașcaval/ brânză telemea
cubulețe de ardei gras sau gogoșar
1 roșie
1 vârf de cuțit de sare
mărar, pătrunjel (opțional)

Mod de pregătire:
Într-un vas încăpător, amestecă cu grijă făina, praful de copt și sarea, apoi adaugă pe rând ouăle și uleiul de măsline. Dă-le liber micuților tăi să învârtă vârtos, cu ajutorul unei spatule, aceste ingrediente, iar tu taie cașcavalul, gogoșarul și roșia în cuburi mici. Adaugă apoi și restul ingredientelor în mixul amestecat de ei și omogenizează totul. Așază în tava de brioșe hârtiuțele speciale sau discuri din hârtie de copt și toarnă compoziția, cât să umpli 3 sferturi din fiecare formă. Dă tava la cuptor pentru 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius. Vor fi perfecte pentru o gustare în pachețelul pentru birou ori pentru la școală sau pentru a le savura alături de avocado și rucola.
Poftă bună!

Brânzoaice muntenești

60 minute

VEZI REȚETA

Specialitate muntenească cu ciuperci – harta culinară a Munteniei

45 minute

VEZI REȚETA

Zabic – aurul din supele desprinse din basmele românești

20 minute

VEZI REȚETA