Brownies cu bucăți de ciocolată

Icon print Print

Brownies, celebrele negrese americane, sunt iubite în egală măsură de copii și de adulți. Așadar, fă o bucurie celor de acasă și pregătește-le o tavă de brownies cu care să le îndulcești zilele.

Brownie-ul perfect este ușor crocant la exterior și foarte pufos în interior. Acesta trebuie să se topească în gură și să-ți lase o aromă pregnantă de ciocolată pe care să o ții minte mult timp de la savurarea prăjiturii.

Dacă brownie-ul este prea uscat, gustul își va pierde farmecul – acesta trebuie să fie ușor umed la interior pentru a avea textura perfectă și gustul desăvârșit la care aspiri.

De aceea, nu numai ingredientele de calitate, rețeta de brownies și metoda de preparare sunt importante, ci și modul de coacere al acestor prăjituri.

Iată cum să prepari brownies ca la carte, pas cu pas!

Înainte de toate, ține minte câteva sfaturi de la bunica pentru cele mai reușite brownies:

  • După ce încorporezi făina și pudra de cacao, e important să nu amesteci excesiv compoziția, pentru că astfel apar bulele de aer care fac prăjitura să fie prea aerată.
  • Nu coace în exces prăjitura brownie, pentru că riști să se usuce prea tare. Ideal ar fi chiar să iei prăjitura din tavă imediat ce ai scos-o de la cuptor. Prin urmare, tapetează bine tava cu hârtie de copt în prealabil, astfel încât să poți ridica prăjitura cu totul din tavă, pentru ca aceasta să nu se rupă.

Acum că știi câteva din trucurile bunicii, echipează-te cu șorțul de bucătărie preferat și hai să ne apucăm de gătit brownies!

Timp de pregătire: 35 minute

Număr de porții: 16 brownies

Ingrediente:

  • 130 g de Făină Superioara 000 Raftul Bunicii
  • 40 g unt topit și răcit
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 260 g zahăr tos
  • 200 g zahăr brun
  • 4 ouă mari, la temperatura camerei
  • 1 lingură de esență de vanilie
  • ¾ linguriță de sare
  • 100 g de pudră de cacao
  • 200 g de ciocolată mărunțită

Mod de preparare

Pasul 1

Înainte de orice, preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius și acoperă o tavă cu hârtie de copt.

După aceea, ia un bol încăpător și amestecă untul topit cu uleiul, dar și cu zahărul alb și cel brun. Adaugă apoi ouăle, dar și esența de vanilie și bate bine compoziția timp de câteva minute.

Pasul 2

Într-un alt recipient, amestecă Făina Superioară 000 Raftul Bunicii, pudra de cacao și sarea. Încorporează apoi amestecul acesta în compoziția preparată anterior și îndulcește amestecul nou obținut cu trei sferturi din bucățile de ciocolată.

Pasul 3

Toarnă compoziția finală în tavă și așază deasupra bucățile de ciocolată rămase, pentru un decor apetisant al prăjiturilor brownie.

Pasul 4

Bagă tava la cuptor și așteaptă cu zâmbetul pe buze ca micile brownies să se coacă. Le vor trebui în jur de 25-30 de minute pentru a se rumeni de plăcere în cuptor. După ce se scurg minutele, ia o scobitoare și înțeapă ușor blatul pentru a verifica dacă prăjitura este coaptă. Dacă scobitoarea iese uscată, vei ști că e cazul să scoți tava din cuptor.

Pasul 5

Lasă prăjitura brownie să se răcească înainte de a o tăia în 16 bucăți. Le poți aranja frumos pe o farfurie atunci când îi servești pe cei dragi.

Ține minte: dacă lași brownies pe masă, la temperatura camerei, poți mânca prăjiturile în decursul a 3 zile de la prepararea acestora. Dacă vrei să le păstrezi la frigider, ele vor rămâne proaspete până la 5 zile.

Pont: în funcție de preferințele tale sau ale celor dragi, poți pune în compoziția prăjiturii brownie și alune, nuci, migdale, fructe deshidratate ori fulgi de cocos.

Poftă bună!

Tochitură dobrogeană

50 minute

VEZI REȚETA
Image Tochitură dobrogeană

Pui la cuptor

1 oră și 5 minute

VEZI REȚETA
Image Pui la cuptor

Pizza vegetariană

120 minute

VEZI REȚETA
Image Pizza vegetariană