Burrito mexican

Icon print Print

Burrito este un preparat tradițional mexican servit în lipie împăturită în formă de buzunăraș și umplut cu un mix de ingrediente delicioase. Acest preparat are diverse rețete, dar cea originală conține întotdeauna carne, fasole sau orez mexican.

Te invităm să descoperi cum să prepari un burrito consistent, delicios și zemos, potrivit pentru orice parte a zilei.

Iată câteva avantaje în a-ți prepara burrito la tine acasă:

  • Poți folosi orice ingrediente dorești, în funcție de preferințele tale;
  • Poți prepara atât varianta cu carne, dar poți pregăti ușor și varianta vegetariană doar cu legume.
  • Îți poți crea propria rețetă de burrito.
  • Ești sigură că preparatul tău are ingrediente proaspete.

Timp de pregătire: 20 de minute

Număr de porții: 6

Ingrediente:

  • 6 lipii de tortilla preparate cu Făina Standard 650 Raftul bunicii
  • 450 g carne de vită friptă
  • 250 g brânză
  • 1 ardei
  • 1 ceapă verde
  • 1 salată verde
  • 1 conservă de fasole
  • Smântână și sos salsa iute

Mod de preparare:

Pasul 1

Pentru început, prepară lipiile de tortilla. Ai nevoie de:

  • 400 g Făină Standard 650 Raftul bunicii
  • 200 g unt
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță cu vârf de praf de copt
  • 250 ml de apă caldă

Pasul 2

Amestecă într-un bol încăpător toate ingredientele și începe să frămânți cu blândețe aluatul. Cu ajutorul unui sucitor, întinde mai multe foi de aluat rotunde, de dimensiuni medii, pe care le vei prăji în continuare în tigaie, 1 minut pe o parte, până când observi mici pete aurii pe partea de dedesubt, și 30 de secunde pe cealaltă parte. Așa vei obține lipii de tortilla frumos rumenite.

Pasul 3

Acum este timpul să te ocupi de conținutul pe care-l vei înveli în foile de tortilla. Ia carnea de vită și taie-o cu grijă în fâșii subțiri. Înnobilează apoi bucățile de carne cu condimentele preferate și poți trece la prepararea acestora. Astfel, pregătește o tigaie tapetată cu puțin ulei, apoi începe să gătești carnea de vită la foc mediu.

Pasul 4

În timp ce carnea este în procesul de gătire pe foc, începe să toci ceapa, ardeiul și salata verde. După ce ai terminat de pregătit legumele, adaugă ceapa și ardeiul peste carnea din tigaie și amestecă bine.

Pasul 5

Până când toate ingredientele din tigaie se călesc bine, pregătește o altă tigaie pe care o vei folosi pentru a încălzi lipia. După ce s-a încălzit suficient, unge uniform lipia cu sos salsa, apoi începe să adaugi pe rând restul ingredientelor. Pune carnea din tigaie amestecată cu ceapă și ardei, sosul salsa, fasolea și smântâna. Împăturește apoi lipia cu grijă, astfel încât să formezi un buzunăraș. Repetă procedura până când rămâi fără lipii.

Acum tot ce îți rămâne de făcut este să așezi toate bucățelele de burrito pe o farfurie, să îi chemi pe cei dragi la masă și să vă răsfățați cu o rețetă mexicană autentică.

Poftă bună!

Tochitură dobrogeană

50 minute

VEZI REȚETA
Image Tochitură dobrogeană

Pui la cuptor

1 oră și 5 minute

VEZI REȚETA
Image Pui la cuptor

Pizza vegetariană

120 minute

VEZI REȚETA
Image Pizza vegetariană