Cartofi la cuptor în crustă de mălai

Icon print Print

De la mic la mare, toată lumea iubește cartofii, mai ales dacă sunt crocanți și aromatizați. Această rețetă de cartofi copți în crustă aurie de Mălai Extra Gold de la Raftul bunicii este ideală pentru serile în care vrei să îi răsfeți pe cei dragi cu un preparat simplu, dar totodată gustos și de efect.

Cartofii la cuptor pot fi consumați ca fel principal, alături de o salată sănătoasă, din legume proaspete, dar și pe post de garnitură care însoțește o friptură sau chiar un pește.

Sfaturi pentru cei mai crocanți și reușiți cartofi la cuptor

  • Pentru a obține cartofi crocanți și cu o textură perfectă, e important să îi tai în bucăți egale.
  • Lasă cartofii la înmuiat în apă rece preț de cel puțin 30 de minute, imediat după ce îi tai. În acest fel, amidonul în exces este îndepărtat și cartofii se vor coace perfect. La fel de important este însă să te asiguri că nu există apă la suprafața cartofilor atunci când îi gătești – așadar, șterge cartofii cu un prosop de hârtie după ce îi lași la înmuiat.
  • Nu pune foarte mulți cartofi într-o tavă – aceștia nu ar trebui să se atingă între ei, pentru a se coace uniform. Dacă sunt prea mulți într-o tavă, cartofii tăi nu vor ieși crocanți.

Timp de pregătire: 1 oră

Număr de porții: 2 porții

Ingrediente:

  • 1 lingură de Mălai Extra Gold Raftul Bunicii
  • 1 linguriță de amidon de porumb
  • ½ kg de cartofi roșii
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de pudră de usturoi
  • sare și piper, după gust
  • pătrunjel proaspăt, tocat mărunt

Mod de preparare

Pasul 1

Ia-ți cel mai bun șorț de bucătărie pe care-l ai și pune-te pe treabă! Mai întâi, curăță cartofii de coajă, spală-i bine-bine sub un jet de apă rece, iar apoi taie-i în cubulețe egale. Scufundă-i într-un bol încăpător plin cu apă rece și lasă-i la înmuiat preț de jumătate de oră.

Pasul 2

În continuare, preîncălzește cuptorul la o temperatură de 200 de grade Celsius. Acoperă o tavă cu hârtie de copt și așteaptă ca jumătatea de oră să se scurgă, pentru a putea continua cu prepararea rețetei de cartofi la cuptor.

Bine, acum că timpul a trecut, scurge bine cartofii, șterge-i cu șervețele absorbante, apoi mută-i într-un bol curat. Acoperă cartofii cu ulei de măsline și amestecă-i cu mâinile, pentru a te asigura că uleiul este distribuit în mod egal, peste toate cubulețele.

Pasul 3

Într-un alt bol, amestecă amidonul de porumb cu Mălaiul Extra Gold Raftul Bunicii, dar și cu pudra de usturoi și piperul negru. Mălaiul Extra Gold va îmbrăca îndrăgiții cartofi copți într-o crustă crocantă și foarte apetisantă.

Mai departe, toarnă amestecul obținut în bolul cu cartofi și amestecă iar cu mâinile, pentru a distribui în mod uniform amestecul din mălai și condimente.

Pasul 4

Ia tava acoperită cu hârtie și întinde cartofii într-un singur strat pe întreaga suprafață a acesteia și bagă-i în cuptorul încins. Lasă-i să se coacă 15 minute, apoi scoate tava, întoarce-i cu o spatulă și bagă-i iar la cuptor.

Mai au nevoie de încă vreo 15 minute pentru a se rumeni frumos, după care îi poți scoate din cuptor. Cartofii copți ar trebui să aibă o nuanță aurie și marginile maro. Transferă-i pe un platou întins, asezonează-i cu pătrunjel și, dacă mai este necesar, cu sare.

Mai poți îmbogăți gustul cartofilor la cuptor și cu alte ingrediente, precum: brânză rasă, fulgi de chilli, busuioc, oregano, rozmarin, ulei de trufe.

Iar acum, nu-ți mai rămâne decât să strângi întreaga familie, de la mic la mare, în jurul mesei și să-i servești cu mult iubiții cartofi la cuptor înveliți în crustă de Mălai Extra Gold de la Raftul bunicii.

Vă dorim poftă bună!

Tochitură dobrogeană

50 minute

VEZI REȚETA
Image Tochitură dobrogeană

Pui la cuptor

1 oră și 5 minute

VEZI REȚETA
Image Pui la cuptor

Pizza vegetariană

120 minute

VEZI REȚETA
Image Pizza vegetariană