Chec cu portocale, pufos și aromat

Icon print Print

Checul este un desert pe placul celor dragi ție? Surprinde-i cu o variantă reinterpretată, cu aromă de portocale și gust de vacanță.

Pentru succes garantat, îți recomand să îl servești alături de un pahar de limonadă rece ori cu o cafea neagră, cu caimac din belșug.

Timp de pregătire: 55 minute

Porții: 1 chec

Ingrediente:

  • 250 g de Făină Superioară 000 Raftul Bunicii
  • 3 ouă mari
  • 200 g de zahăr
  • 150 g de unt topit
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • 1 sticluță mică de esență de vanilie
  • coaja și zeama de la 2 portocale

Mod de preparare

Pasul 1

Să începem! Într-un bol încăpător, bate ouăle cu zahărul, folosind mixerul la viteză mare. Adaugă apoi untul topit și răcit, dar și esența de vanilie, sucul și coaja de la cele două portocale. Amestecă bine, până când ingredientele se omogenizează între ele.

Pasul 2

Acum e rândul Făinii Superioare 000 Raftul bunicii să intre în scenă! Toarnă puțin câte puțin peste ingredientele deja omogenizate, până când reușești să încorporezi toate cele 250 de grame de făină. Nu uita să adaugi și praful de copt și gata – ai obținut un aluat de chec pe cinste!

Pasul 3

Scoate din dulap o formă de chec pe care să o acoperi în întregime cu hârtie de copt, toarnă aluatul pe toată lungimea acesteia și introdu tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius.

Pasul 4

După cele 40 de minute, verifică checul efectuând testul scobitorii – dacă pe scobitoare nu rămân urme de aluat după ce o introduci în chec, înseamnă că acesta este copt și îl poți scoate din cuptor. Dacă pe scobitoare rămân însă urme, mai lasă-l 5-10 minute, apoi repetă testul.

Checul se poate servi atât cald, imediat ce îl scoți din cuptor, cât și rece. Dacă vrei să transformi checul de portocale într-un desert sofisticat, îl poți orna cu un sos cald de fructe.

Aromat, pufos și extrem de apetisant, checul cu portocale îi va cuceri pe toți membrii familiei, cărora le va fi greu să se mai oprească după ce au savurat prima felie.

Poftă bună!

Tochitură dobrogeană

50 minute

VEZI REȚETA
Image Tochitură dobrogeană

Pui la cuptor

1 oră și 5 minute

VEZI REȚETA
Image Pui la cuptor

Pizza vegetariană

120 minute

VEZI REȚETA
Image Pizza vegetariană