CORNULEȚE CU GEM

Print

CORNULEȚE CU GEM

 
Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente: 

800 g făină Raftul bunicii 650 (cât cuprinde, se face un aluat mai tare)
250 g untură din frigider
250 g smântână din frigider
25 g drojdie proaspătă
o jumătate linguriță sare
1-2 linguri esență rom sau vanilie
rahat sau magiun
zahăr pudră

Mod de preparare:

Mai întâi toarnă tacticos făina într-un bol. Cu mâna, faci puțin loc în mijloc și adaugă untura, smântâna, drojdia, esențele parfumate și sarea. Și acum frământă cu spor până se încorporează făina, apoi acoperă bolul și lasă aluatul să se odihnească timp de 15 minute.

Următorul pas este de a modela manual bile de aluat, cam de mărimea unui măr pe care să le întinzi pe masa de lucru până când obții o foaie subțire. Taie aluatul în 4, 8 sau 16 triunghiuri simpatice și umple fiecare triunghi cu rahat sau magiun delicios de prune, apoi rulează de la bază spre vârf.

Pune cornulețele într-o tavă cu hârtie de copt și lasă-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 15 minute. Aluatul nu se va rumeni, deci e important să le scoți la timp cât să rămână albe si fragede! După ce scoți cornulețele din cuptor, presară zahăr pudră din belșug și împarte-le cu cei dragi pentru mulți pupici.

Poftă bună!

Brânzoaice muntenești

60 minute

VEZI REȚETA

Specialitate muntenească cu ciuperci – harta culinară a Munteniei

45 minute

VEZI REȚETA

Zabic – aurul din supele desprinse din basmele românești

20 minute

VEZI REȚETA