CORNULEȚE CU MAGIUN DE PRUNE

Print

CORNULEȚE CU MAGIUN DE PRUNE

 
Timp de preparare: 60 de minute

Ingrediente:

450g de făină Raftul bunicii
200g de unt la temperatura camerei
100g de iaurt grecesc
1 ou
5 linguri de zahăr pudră
1 linguriță de praf de copt
¼ linguriță sare
150g de magiun

Mod de preparare:

Pregătiţi un bol în care amestecaţi cu veselie untul, iaurtul grecesc, oul, zahărul pudră, făina, praful de copt şi sarea apoi frământaţi, fredonând melodia preferată.

Apoi, cu ajutorul unui sucitor, întindeţi o parte din aluat astfel încât să obţineţi un cerc de mărimea unei farfurii (25cm diametru) şi grosimea unei monede.

Cu răbdare, împărţiţi cercul în 8 triunghiuri egale folosindu-vă de un cuţit. Puneți câte jumătate de linguriță de magiun la baza fiecărui triunghi și rulați cornulețele vesele.

Așezați-le într-o tavă așternută cu hârtie de copt și băgați-le pentru 20 de minute la cuptor.

Pudrați cornulețele cu zahăr și bucurați-vă de desertul cu gust de copilărie!

Brânzoaice muntenești

60 minute

VEZI REȚETA

Specialitate muntenească cu ciuperci – harta culinară a Munteniei

45 minute

VEZI REȚETA

Zabic – aurul din supele desprinse din basmele românești

20 minute

VEZI REȚETA