CORNULEȚE VANILATE (DE POST!)

Print

CORNULEȚE VANILATE (DE POST!)

 
Timp de preparare: 40 de minute

Ingrediente: 

280 g făină 000 Raftul bunicii
200 g margarină
100 g migdale decojite și mărunțite
(sau făină de migdale)
50 g zahăr pudră
1 plic de zahăr pudră cu aromă de vanilie
un vârf de linguriță de sare
magiun de prune

Mod de preparare

Ce-i mai bun decât un dulce mic? Un dulce mic și des. Pentru a-l face, amestecă într-un bol făina, zahărul pudră și migdalele. Adaugă margarina și frământă cu încredere. Aluatul e gata! Acum, întinde-l cu sucitorul până obții o foaie rotundă de grosimea unui creion și decupează-l în triunghiuri de 5-6 cm lungime. Pune o linguriță din deliciosul magiun de prune la baza fiecarui tringhi și rulează-l strâns până la vârf. Continuă până termini toate triunghiurile de aluat.

Pregătește tava  pentru odihnă în cuptor,  pe care o așterni cu hârtie de copt unsă cu puțin ulei și așază cornulețele. Lasă-le la copt 10-15 minute, cât să prindă o rumeneală vioaie. Când se răcesc, lasă-le să se joace de-a rostogolul în zahăr pudră cu minunata aromă de vanilie.

Poftă bună!

Brânzoaice muntenești

60 minute

VEZI REȚETA

Specialitate muntenească cu ciuperci – harta culinară a Munteniei

45 minute

VEZI REȚETA

Zabic – aurul din supele desprinse din basmele românești

20 minute

VEZI REȚETA