CORNURI CU CIOCOLATĂ

Print

CORNURI CU CIOCOLATĂ

 
Timp de preparare: 105 minute

Ingrediente:

500g făină Raftul bunicii 000 pentru Cozonac
30g drojdie
100g zahăr
50g unt la temperatura camerei
1 păstaie de vanilie
200ml lapte
3 ouă
300g cremă de ciocolată din comerț

Mod de preparare:

Mai întâi încălzim laptele bun și hrănitor, cu grijă, așa încât să nu ajungă la temperatura de fierbere. Îl luăm la timp de pe foc și adăugăm drăgăstos drojdia și o linguriță de zahăr, amestecăm și lăsăm la dospit pentru 10 minute.

Apoi, amestecăm în alt bol, cu voie bună făina, zahărul, untul și vanilia împreună cu cele 2 ouă, și adaugăm treptat laptele gustos. Frământăm cu spor până când obținem un aluat omogen pe care îl punem la dospit  într-un loc călduros până își dublează volumul.

A crescut aluatul? Hai acum să îl împărțim în 2 părți egale.

Luăm fiecare porție de aluat și o întindem pe masa de lucru ușor înfăinată în câte o foaie groasă de 1 cm. Tăiem apoi fiecare foaie în 6 triunghiuri.

Acum ne distrăm ungând partea mai lată a fiecărui triunghi cu delicioasa cremă de ciocolată și rulăm spre vârf, formând, astfel, cornurile. Le asezăm cu atenție într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le lăsăm la crescut până îți dublează volumul. Între timp facem un amestesc din 50 ml de lapte și 1 gălbenuș, cu care vom unge cornurile.

Apoi, cu nerăbdarea de a le gusta, le punem la cuptor (preîncălzit la 180°C) timp de 15 minute.

16 decembrie: Plăcintă de miel – ”Înșir-te mărgăritari”

VEZI REȚETA

15 decembrie: Sos de unt pentru bucate – ”Năzdrăveniile lui Nastratin Hogea”

VEZI REȚETA

14 decembrie: Pastramă de vacă și mămăliguță – ”Cei trei frați împărați”

VEZI REȚETA