FURSECURI CU CIOCOLATĂ PICANTĂ

Print

FURSECURI CU CIOCOLATĂ PICANTĂ

 
Timp de preparare: 1 oră

Ingrediente necesare pentru aproximativ 30 de bucăți:

Pentru aluat:

200 g făină 000 Raftul bunicii
2 ouă
250 g zahăr
50 g amidon de porumb
1/2 lingură scorțișoară măcinată
1/2 linguriță cuişoare măcinate
1/2 linguriță cardamon măcinat
1/2 plic praf de copt

Pentru decor:

50 g de ciocolată amăruie
câteva fâşiuţe de chilli (opțional)

Mod de preparare:

Astăzi îți prezentăm un desert-minune care se pregătește cu zâmbetul pe buze! Suflecă-ți mânecile, ia-i pe cei mici cu tine în bucătărie, presară pasiune pe ici-colo, iar la final veți savura împreună cele mai delicioase fursecuri cu ciocolată picantă!

Începe prin a bate ouăle împreună cu zahărul, iar peste această compoziție cerne făina, amidonul și condimentele. Cu ajutorul unei mixer (cu capăt pentru frământare), amestecă bine până obții un aluat aromat care îți va îmbia simțurile.

Presară puțină făină pe blatul de lucru și din aluatul rezultat modelează biluțe. Așterne tava cuptorului cu hârtie de copt, pe care să aranjezi apoi biluțele oacheșe din aluat, una lângă cealaltă, lăsând spațiu generos între ele. Pune tava la odihnă în cuptorul preîncălzit la 180°C.

După aproximativ 15 de minute, biluțele se vor transforma în fursecuri rumene.

Mai ai doar un lucru de făcut înainte de a te bucura împreună cu cei dragi de aceste minunății gustoase!

Taie ciocolata în bucăți mari și topește-o la bain-marie, cât timp fursecurile se răcesc. Cu ajutorul unei linguri,  lasă ciocolata topită să înnobileze fursecurile apoi, pentru o senzație picantă, presară câteva fâșiuțe de chilli pe fiecare dintre acestea.

Acum sunt numai bune de savurat! 

16 decembrie: Plăcintă de miel – ”Înșir-te mărgăritari”

VEZI REȚETA

15 decembrie: Sos de unt pentru bucate – ”Năzdrăveniile lui Nastratin Hogea”

VEZI REȚETA

14 decembrie: Pastramă de vacă și mămăliguță – ”Cei trei frați împărați”

VEZI REȚETA