Găluște perfecte în 7 pași

Print

Găluște perfecte în 7 pași

 
Când vine vorba de găluște pufoase și savuroase în supa preferată, te poţi baza în totalitate pe Grișul Raftul Bunicii, obținut din grâu românesc de calitate superioarǎ. Delicat, perfect granulat, este ușor de preparat.
Iată cum să faci găluște perfecte în 7 pași:
1. Alege un griș de calitate
2. Separă albușul de gălbenuș. Bate albușul spumă cu ajutorul unui tel. Bate gălbenușul cu puțină sare și amestecă-l cu ulei. Abia apoi încorporează cele 2 amestecuri.
3. Adaugă grișul în ploaie, puțin câte puțin, amestecând ușor.
4. Lasă compoziția să se odihnească minimum 15 minute, la mediu răcoros.
5. Pentru modelare, umezește lingura cu puțină apă de fiecare dată când iei din compoziție.
6. Fierbe găluștele în apă sau direct în supa de pui.
7. După fierbere, stinge focul și mai lasă găluștele 15 minute în oala acoperită.

Poftă bună!

Brânzoaice muntenești

60 minute

VEZI REȚETA

Specialitate muntenească cu ciuperci – harta culinară a Munteniei

45 minute

VEZI REȚETA

Zabic – aurul din supele desprinse din basmele românești

20 minute

VEZI REȚETA