Ce să faci cu fructele și legumele care nu-și mai găsesc locul în bucătărie? Transformă-le în preparate care nu numai că sunt delicioase și aromate, dar și reduc risipa alimentară și te ajută să gestionezi surplusul de alimente mai bine.
Am pregătit pentru tine celebra rețetă de banana bread, pe care poți să o prepari atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici ca gustare sau în pachețelul de școală. Să ne apucăm de treabă!
Asigură-te că ai în bucătărie 3 banane bine coapte, pe care să le pisezi cu furculița până creezi un piure. Într-un bol suficient de încăpător, amestecă zahărul cu untul semi topit și ouăle, până când construiești o textură cremoasă și uniformă. Zahărul se poate adăuga în cantitatea preferată, în funcție de cum îți dorești să aibă gustul final (mai dulce sau mai puțin dulce). Ia în considerare că dacă adaugi bucățele de ciocolată, acestea îi vor oferi din start o aromă mai dulce.
Toarnă în amestec piureul de banane, apoi esența de vanilie și praful de copt. După ce ai omogenizat întregul conținut, toarnă, treptat, făina, pentru a obține un aluat cât mai fin. Dacă îți dorești să integrezi, bucăți de ciocolată sau fructe confiate, acum este momentul să le introduci în amestec.
Într-o tavă tapetată cu ulei sau unt, toarnă compoziția semisolidă, pe care o mai poți presăra, din nou, cu câteva bucățele de ciocolată sau fructe confiate.
Tot ce îți rămâne de făcut este să bagi tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 60 minute. Servește-o atât caldă, cât și rece, cu un pahar de lapte sau alături de o cafea!
Poftă bună!
Mini clafoutis cu fructe de pădure
VEZI REȚETARețetă pentru negresă sănătoasă, din banane
VEZI REȚETARulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.