fbpx

Carrot cake

Icon print Print

Ţi-e poftă de un desert răcoros pe care să-l împarți cu toată familia însă te-ai săturat de rețetele clasice? Noi îți propunem astăzi Carrot Cake-ul. E gata preparat în doar câțiva pași rapizi, iar pe deasupra, poți folosi făină integrală pentru o variantă mai sănătoasă. Acesta poate fi savurat atât ca un simplu desert, cât și la masa zilei de 15 August, Sfânta Maria Mare. 

 

Pentru blat:

150 g Făină Albă Superioară 000 Raftul Bunicii și 150 g Făină Integrală Raftul Bunicii

Sau

200g Făină Integrală Raftul Bunicii

300g morcovi

150 g zahăr (poate fi și zahăr brun)

1 linguriță cu vârf scorțișoară

1 plic praf de copt (10g)

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu (avem nevoie de ambii agenți de afânare deoarece compoziția este foarte umedă)

1/2 linguriţă sare

80g Stafide

50g nucă

2 ouă

150 ml ulei (de preferat fără gust – floarea soarelui, struguri, migdale)

300 ml lapte (dacă folosim făină albă vom pune doar 100 ml lapte – făina integrală se hidratează mai mult, absoarbe mai mult lichid)

1 linguriţă extract de vanilie/1 plic vanilie burbon

 

Pentru glazură:

250 g cremă de brânză degresată sau mascarpone

120g zahăr

 

Mod de preparare:

Pentru realizarea blatului ai nevoie de un bol suficient de încăpător. Pune în el aproape toate ingrediente menționate în listă, după cum urmează: morcovii dați pe răzătoare sau mărunțiți cu robot de bucătărie, făina (după preferința proprie), zahărul, laptele, uleiul și cele două ouă. De asemenea, să nu uităm de praful de copt, bicarbonat de sodiu și sare. 

Dacă te întrebi care este avantajul făinii integrale, îți reamintim că aceasta are un conținut mai bogat în vitamine (E, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 si B12), minerale (calciu, magneziu, potasiu, zinc, fier) antioxidanți și fibre dietetice, ceea ce aduce un plus sănătății întregii familii.

După gustul fiecăruia se pot adăuga, pentru un plus de aromă, nucă, stafide, scorțișoară sau vanilie. Odată adăugate toate acestea, amestecă ușor pentru a mixa conținutul, urmând să rezulte o consistență ușor lichidă. Acum poți turna compoziția într-o tavă tapetată cu unt și făină. Introdu-l în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 50 minute. Dacă blatul este gata, mai ai nevoie doar de cremă! 

 

Crema o poți prepara extrem de simplu, prin amestecarea de mascarpone sau cremă de  brânză cu zahăr, până când ajunge la consistența uniformă, cremoasă, tare, pentru a fi glazurat tortul. 

Poți tăia blatul în câte foi dorești pentru a-l umple sau poți să-l păstrezi în forma inițială și să îl glazurezi doar pe deasupra. Ce-ți mai rămâne de făcut este să îl ornezi, moment în care îți poți folosi creativitatea. Fie că folosești fulgi de migdale, morcov ras sau alte ingrediente, tortul tău va arăta atractiv. 

Pune-l în frigider pentru câteva ore și servește-l rece întregii familii. Cu siguranță vei aduna doar laude pentru acest preparat!

 

Poftă bună!

Carrot cake

VEZI REȚETA
Image Carrot cake

Chifteluțe de dovlecel

VEZI REȚETA
Image Chifteluțe de dovlecel

Negresă glazurată cu vişine

VEZI REȚETA
Image Negresă glazurată cu vişine