Ingrediente aluat:
300ml lapte (călduț)
7g drojdie uscată
100g unt lichid
150g zahăr vanilat
1 lingură sare
1 lingurita scortisoara
Ingrediente pentru umplutură:
100 g unt (moale)
200g zahăr brun
70g miere de flori
2,5 linguri scorțișoară
Glazură:
175gr cremă de brânză
80g zahăr pudră
Suplimentar:
150 ml smântână dulce
Cinnamon rolls-urile sunt acel desert care îți aduce instant bucurie, fie că le pregătești pentru familie, prieteni sau doar pentru tine, ca un mic răsfăț. Aluatul pufos, umplutura dulce și parfumată de scorțișoară și glazura cremoasă sunt combinația perfectă pentru a umple casa cu arome delicioase.
Începe prin a amesteca laptele călduț cu drojdia și puțin zahăr, apoi lasă amestecul să se odihnească până devine spumos. Într-un bol mare, amestecă făina cu sarea și scorțișoara. Combină toate ingredientele – laptele cu drojdia, untul topit și zahărul vanilat – cu făina, frământând aluatul până devine elastic și fin. Lasă-l să crească sub un prosop până își dublează volumul (aproximativ 30-50 minute).
Cât aluatul se odihnește, pregătește umplutura. Amesteci untul moale (nu topit) cu zahărul brun, mierea și scorțișoara până obții o pastă aromată. Când aluatul este gata, îl întinzi într-un dreptunghi subțire, îl ungi cu umplutura și îl rulezi strâns într-un singur sens.
Taie ruloul în bucăți egale folosind ață (aceasta le facilitează creșterea ulterior), apoi așează-le în tavă, lăsând puțin loc între ele. Mai lasă-le la crescut 10 minute, iar după ce au devenit pufoase, toarnă între ele smântâna dulce, astfel încât să avem niște margini moi, fragede și dulci. Bagă-le în cuptorul preîncălzit și coacele la foc mic până devin aurii (aproximativ 180 grade). La final, pregătește glazura din cremă de brânză și zahăr pudră vanilat și întinde-o peste rulourile calde. Rezultatul? Cele mai delicioase cinnamon rolls, făcute chiar de mâna ta.
Poftă bună!
Măr copt în foietaj
VEZI REȚETACinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.