A venit primăvara, prin urmare e timpul să aducem soarele și natura în bucătărie, prin rețete fresh, care se prepară rapid și sunt numai bune de servit în zilele lungi care urmează. Cu ce altceva putem începe, dacă nu cu o rețetă de mic dejun ingenios: clătite japoneze.
Clătitele japoneze sunt un preparat internațional, care se realizează din foarte puține ingrediente și care se remarcă prin textura finală, incredibil de pufoasă. Dacă nu ai încercat încă rețeta, trebuie neapărat să o testezi și să-ți cucerești prietenii. Ai pașii noștri mai jos:
Separă albușurile de gălbenușuri. După ce ai terminat, amestecă treptat, cu un mixer, gălbenușurile cu zahărul, laptele, uleiul, esența, praful de sare, praful de copt și apoi făina, până când acestea sunt bine incorporate.
Bate albușurile cu un mixer, până când devin spumă și compoziția nu curge, iar treptat, combină ce ai obținut cu amestecul de gălbenuș, până când obții un aluat pufos.
Încinge tigaia la foc mic cu câțiva picuri de ulei și varsă cu un polonic ușor compoziția sub forma unor mici pancakesuri. Întoarce-le pe ambele părți până prind crustă și scoate-le pe o farfurie pentru așezonare.
Servește-le cu o linguriță de miere și cu zmeură sau căpșuni proaspete lângă, pentru un plus de aromă și prospețime care să completeze textura aerată și moale a clătitelor.
Lasă-ne un comentariu pe pagina de Facebook, dacă ți-a plăcut rețeta noastră. Poftă bună!
Măr copt în foietaj
VEZI REȚETACinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.