fbpx

Clătite japoneze cu zmeură

Icon print Print

A venit primăvara, prin urmare e timpul să aducem soarele și natura în bucătărie, prin rețete fresh, care se prepară rapid și sunt numai bune de servit în zilele lungi care urmează. Cu ce altceva putem începe, dacă nu cu o rețetă de mic dejun ingenios: clătite japoneze. 

 

Ingrediente:
  • 2 ouă
  • 30 grame de făină 
  • Un praf de sare
  • Jumătate linguriță praf de copt
  • O lingură de zahăr
  • 2 linguri de lapte
  • Jumătate de linguriță de ulei
  • Esenţă vanilie/lămâie/portocală

 

Pentru servire: o linguriță miere și zmeurăi  

 

Mod de preparare:

Clătitele japoneze sunt un preparat internațional, care se realizează din foarte puține ingrediente și care se remarcă prin textura finală, incredibil de pufoasă. Dacă nu ai încercat încă rețeta, trebuie neapărat să o testezi și să-ți cucerești prietenii. Ai pașii noștri mai jos: 

Separă albușurile de gălbenușuri. După ce ai terminat, amestecă treptat, cu un mixer,  gălbenușurile cu zahărul, laptele, uleiul, esența, praful de sare, praful de copt și apoi făina, până când acestea sunt bine incorporate.

Bate albușurile cu un mixer, până când devin spumă și compoziția nu curge, iar treptat, combină ce ai obținut cu amestecul de gălbenuș, până când obții un aluat pufos. 

Încinge tigaia la foc mic cu câțiva picuri de ulei și varsă cu un polonic ușor compoziția sub forma unor mici pancakesuri. Întoarce-le pe ambele părți până prind crustă și scoate-le pe o farfurie pentru așezonare. 

Servește-le cu o linguriță de miere și cu zmeură sau căpșuni proaspete lângă, pentru un plus de aromă și prospețime care să completeze textura aerată și moale a clătitelor. 

Lasă-ne un comentariu pe pagina de Facebook, dacă ți-a plăcut rețeta noastră. Poftă bună! 

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj