fbpx

Negresă glazurată cu vişine

Icon print Print

Este luna fructelor roșii: vișine, cireșe, capșune, așa că te invităm să le folosești în prepararea deserturilor. Dacă le poți lua din propria grădină este și mai bine! 

Negresa glazurată este un desert ușor de preparat, pentru care nu trebuie să petreci mult timp lângă cuptor. Astfel, vei avea mai mult timp să te bucuri de momente de calitate în natură. Combinația cu fructe acrișoare (vișine) îl va transforma în desertul răcoros perfect pentru zilele toride de vară. Ușor de preparat și gata în mai puțin de o oră, rețeta de negresă glazurată cu vișine este calea spre succes pentru o masă în familie! 

Ingrediente: 

Pentru blat:

300 g Făina pentru prăjituri 000 Raftul Bunicii 

200 g zahăr (se mai poate adăuga după gust, dar trebuie să ținem cont că și glazura va fi dulce)

1 praf de copt

15 g cacao

2 ouă

250 ml lapte

100 g de unt topit

Esenţă rom

Vişine fără sâmburi

 

Pentru glazură:

2 tablete de ciocolată cu lapte sau neagră, după preferințe

5 linguri de lapte (50 ml)

 

Prepararea aluatului: 

Visezi la prăjituri delicioase, însă vrei să petreci cât mai puțin timp în bucătărie? Ți-am pregătit câțiva pași simpli de urmat, astfel încât să treci la degustare cât mai repede! 

Într-un bol suficient de încăpător amestecă toate ingredientele, după cum urmează: făina pentru prăjituri Raftul Bunicii, zahărul, praful de copt și praful de cacao, cele două ouă întregi, untul topit, câteva picături de esență de rom și într-un final, laptele. 

Amestecă după adăugarea fiecărui ingredient pentru obținerea unei compoziții omogene, fine și pufoase. Poți folosi o spatulă sau mixerul, după preferințe.

Pregătește o tavă tapetată cu făină sau cu hârtie de copt, unde vei turna compoziția finală și o vei distribui egal. În acest punct poți adăuga și fructele spălate și curățate de sâmburi, răsfirate pe întreaga tavă, uniform. Este momentul să introduci preparatul în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute. 

Cum știi când este gata? Folosește o scobitoare: înțeapă blatul în locurile cele mai înalte din tavă și dacă aceasta este curată, prăjitura ta este gata! 

 

Prepararea glazurii:

Pentru a topi ciocolata, așază o cratiță cu apă pe foc, iar deasupra acesteia un alt bol de inox ce urmează a fi încălzit de aburi.

În castron, adaugă bucățile de ciocolată (tăiate cubulețe) și amestecă constant până la topirea acesteia. Pentru o fluidizare mai bună, adaugă și 50 ml de lapte, după care aștepți câteva minute să se răcească. Avem nevoie de o consistență semilichidă, care să fie ușor de întins, dar care să nu se prelingă prea tare la așezarea pe preparat.

Cât timp glazura este călduță, toarnă compoziția peste negresa scoasă anterior din cuptor, astfel încât să o acoperi în totalitate. Lasă să se răcească pentru a se forma o crustă. Ulterior, mai poți adăuga vișine deasupra glazurii, care să ofere preparatului un plus de savoare și de estetică. 

 

Poftă bună! 

Carrot cake

VEZI REȚETA
Image Carrot cake

Chifteluțe de dovlecel

VEZI REȚETA
Image Chifteluțe de dovlecel

Negresă glazurată cu vişine

VEZI REȚETA
Image Negresă glazurată cu vişine