Acasa » Gătim împreună » Rețetă pentru negresă sănătoasă, din banane
Print
Dacă ești în căutarea unui desert rapid, sănătos și delicios, negresa din banane este alegerea perfectă. Această rețetă combină dulceața naturală a bananelor coapte, cu aroma intensă de ciocolată, rezultând un desert moale și savuros. Este ideală pentru momentele în care vrei să pregătești ceva special, dar nu ai mult timp la dispoziție, iar dacă o pui pentru câteva ore în frigider, poate fi un adevărat desert răcoritor pe timpul verii.
Ingrediente:
- 4 banane coapte;
- 100 grame făină;
- 1 ou/2 ouă în funcție de textura bananelor;
- 15 grame cacao;
- Bucăți de ciocolată/migdale (după preferință);
- 5 grame praf de copt;
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 180°C și pregătește o tavă de copt, tapetând-o cu hârtie de copt.
- Curăță bananele și pasează-le într-un bol mare cu ajutorul unei furculițe sau al unui blender până obții un piure fin.
- Adaugă oul în piureul de banane și amestecă bine până la omogenizare.
- Într-un alt bol, amestecă făina cu praful de copt și cele 15 grame de cacao. Adaugă acest amestec în bolul cu piureul de banane și ou, amestecând ușor până se încorporează toate ingredientele.
- Adaugă bucățile de ciocolată în compoziție și amestecă-le uniform.
- Toarnă compoziția în tava pregătită, uniformizând suprafața cu o spatulă.
- Pune tava în cuptorul preîncălzit și coace negresa timp de 10-15 minute sau până trece testul scobitorii (introdu o scobitoare în mijlocul prăjiturii și dacă iese curată, negresa este gata).
- Lasă negresa să se răcească complet în tavă înainte de a o tăia în bucăți. Poți servi negresa simplă sau decorată cu fructe de pădure deasupra.
Sfaturi:
- Poți adăuga și nuci, alune sau migdale pentru un plus de crocant.
Poftă bună!
© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.