Cum zilele friguroase au început să bată pe la uși, e timpul să ne încălzim bucătăria cu preparate calde, proaspăt scoase din cuptor. De aceea, am pregătit pentru tine o rețetă delicioasă de tartă cu prune și scorțișoară, suculentă și aromată, perfectă pentru a încheia glorios o cină în familie.
Înainte de toate, să vedem de ce ai nevoie:
Ingrediente
Pentru aluat
Pentru umplutură:
Mod de preparare
Primul pas pe care trebuie să îl faci este să pregătești aluatul. Amestecă toate ingredientele solide, făina cu praful de sare, zahărul și praful de copt. Adaugă acum și untul tăiat cubulețe și începe să frămânți până când compoziția este omogenă. Pentru a ajunge la forma perfectă pentru întinderea aluatului, poți dilua amestecul cu puțină apă, astfel încât să obții o textură elastică, ușor de manevrat. Întinde aluatul pe o folie de copt și las-o în frigider câteva minute.
Următorul pas este pregătirea compoziției. Desfă prunele și amestecă-le cu scorțișoară și zahăr, apoi lasă-le 10 minute să se îmbine aromele. În acest timp scoatem aluatul din frigider și îl împărțim în două bucăți, una pentru baza tartei și a doua pentru decorul de deasupra. Întinde partea de jos sub formă circulară, iar cu ajutorul unui sucitor (făcăleț) așază aluatul, lăsănd marginile tăvii acoperite.
Înțeapă cu furculița baza aluatului și toarnă compoziția cu prune deasupra, nivelând frumos.
În acest punct, ce mai rămâne de făcut este împletitura de deasupra. Pentru aceasta, taie fâșii de aluat groase de un deget și întrepătrunde-le pentru a forma capacul tartei. Ultimul pas este să ungi aluatul cu gălbenuș de ou pentru o culoare apetisantă și extra-frăgezime.
Bagă tarta la cuptor pentru aproximativ jumătate de oră, la 180 grade Celsius și las-o să se răcească înainte de servire. Vei vedea că mirosul și căldura preparatului proaspăt scos din cuptor va atrage toți curioșii familiei în bucătărie.
Poftă bună!
Măr copt în foietaj
VEZI REȚETACinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.