GOGOȘI CU GEM DE CĂPȘUNE (DE POST!)

Print

GOGOȘI CU GEM DE CĂPȘUNE (DE POST!)

 
Timp de preparare: 90 de minute

Ingrediente:

500 g Raftul bunicii Făină 000
200 ml apă
2 linguri de zahăr
2 linguri ulei
1/2 linguriță sare
coaja rasă de la o portocală
1 linguriță esență de vanilie
un pachet mic de drojdie proaspătă
1 linguriță zahăr
ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Pentru a avea cele mai pufoase și dospite gogoși, preparăm întâi maiaua din drojdie, o linguriță de zahăr și două linguri apă călduță. O lăsăm să crească un pic în voia ei, apoi turnăm peste ea făina și încet-încet apa în care s-au topit restul ingredientelor (zahăr, ulei, arome) până avem un aluat moale.

Acoperim bolul cu un șervet din cele mai frumoase și lăsăm un gând bun peste el, ca să crească frumos într-o jumătate de ceas.

Întindem aluatul cu sucitorul pe un blat presărat cu puțină făină.

Decupăm rondele din aluat cu un pahar și le împărțim în două cantități egale. Punem gemul aromat de căpșune pe prima parte din rondele, iar rondelele rămase se pun ca un capac peste cele cu gem, presând marginile bine.

Prăjim gogoșile într-o tigaie cu ulei încins până sunt rumenite și miros a bunăvestire! Le scoatem pe un pat de prosoape de bucătărie să absoarbă excesul de ulei și…suntem gata să îi chemăm pe cei dragi la masă!

Poftă bună și post ușor!

Brânzoaice muntenești

60 minute

VEZI REȚETA

Specialitate muntenească cu ciuperci – harta culinară a Munteniei

45 minute

VEZI REȚETA

Zabic – aurul din supele desprinse din basmele românești

20 minute

VEZI REȚETA