GRIȘ CU LAPTE ȘI FRUCTE

Icon print Print

GRIȘ CU LAPTE ȘI FRUCTE

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

60 g Griș Raftul Bunicii
1 plic zahăr vanilat
1 lingură zahăr
1 fiolă esență de vanilie/ 1 păstaie de vanilie
o linguriță de coajă de lămâie sau portocală rasă
500 ml lapte
Câteva căpșuni

Pentru un mic dejun rapid și savuros ori pentru un desert de efect, să ai la-ndemână Grișul Raftul Bunicii, lapte, fructele preferate și un strop de inspirație.

Mod de preparare:

Pentru început, pune laptele la fiert. Adaugă în ploaie zahărul, esența de vanilie și apoi coaja de lâmâie sau de portocală. Când laptele ajunge la la punctul de fierbere, adaugă grișul în ploaie, amestecând continuu, pentru a evita formarea cocoloașelor.

Amestecă până ce se îngroașă și ajunge la consistența dorită.

Transferă conținutul în două boluri și ornează cu căpșuni sau cu variate cubulețe de fructe, proaspete sau din compot.

Cât ai zice „griș cu lapte”, ai un desert simplu și delicios de la prima linguriță.

Poftă bună!

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Plăcintă cu dovleac și scorțișoară

1 oră

VEZI REȚETA
Image Plăcintă cu dovleac și scorțișoară

Ciuperci umplute cu mămăligă și sos pesto

40 minute

VEZI REȚETA
Image Ciuperci umplute cu mămăligă și sos pesto