Meniu rapid, cu savoare italiană

Print

Meniu rapid, cu savoare italiană

 

Cu ce ai de gând să-i surprinzi pe cei dragi, de la mic-dejun la cină? Pentru un meniu bogat, variat, cu un strop de savoare italiană, citește în continuare sugestia noastră.

Nimic nu încălzește mai tare sufletul unei case ca mirosul de pâine proaspăt scoasă din cuptor. Bucură-te de el chiar de la micul dejun, când pregătești o pâine hrănitoare, gustoasă, cu tărâțe și semințe, perfectă pentru sandvich-uri bogate ori pentru a fi savurată cu puțin unt. Găsești rețeta aici.

În 20 de minute, cu ingrediente de calitate, la-ndemână și un strop de inspirație, pregătești brioșe aperitiv. Decorează-le cu roșii cherry sau cu câteva cubulețe de ardei gras pentru a începe un prânz colorat!

Doar alături de cei dragi, reuniți în jurul mesei, știi că la vita e bella! Când așezi în farfurie gnocchi delicioși, aburinzi, ninși din plin cu parmezan ori cu sos proaspăt de roșii și busuioc, știi din start că ai pregătit un prânz aromat, care se va lăsa cu laude sau chiar aplauze! Descoperă aici cum să-i pregătești, simplu și rapid, la tine-n bucătărie!

Avem și o propunere de desert: prăjitura cu griș, smochine și migdale. Ca să o prepari, pentru început, preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Într-un vas încăpător, amestecă făina și grișul Raftul bunicii cu praful de copt și sarea. Cu grijă, formează un spațiu în mijlocul lor și toarnă amestecul de ouă, zahăr, unt moale, lapte și esență de vanilie. Când compoziția devine omogenă, transfer-o într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt. Deasupra pune multe smochine delicioase tăiate în jumătăți și bucăți crocante de nucă. Ai 45 de minute de așteptat până se va rumeni, dar rezultatul te va da pe spate.

La cină sau oricând te lovește pofta de pizza, de ce să o comanzi când o poți prepara mai rapid decât i-ar lua curierului să o livreze? Urmează pașii de aici și în doar 35 de minute, te poți bucura de pizza cu prosciutto și rucola! Împarte-o cu cei dragi.

Poftă bună!

16 decembrie: Plăcintă de miel – ”Înșir-te mărgăritari”

VEZI REȚETA

15 decembrie: Sos de unt pentru bucate – ”Năzdrăveniile lui Nastratin Hogea”

VEZI REȚETA

14 decembrie: Pastramă de vacă și mămăliguță – ”Cei trei frați împărați”

VEZI REȚETA