MINCIUNELE CU MIERE ȘI SCORȚIȘOARĂ

Print

MINCIUNELE CU MIERE ȘI SCORȚIȘOARĂ

 

Timp de preparare: 25 de minute

Ingrediente:

300 g de făină 000 Raftul Bunicii
2 ouă
100 g de unt
100 ml lapte bătut
50 g de zahăr
10 g de praf de copt
1 linguriță de sare
coaja de la o lămâie
150 ml ulei de floarea soarelui
3 linguri de miere de salcâm
1 lingură de zahăr pudră
1 lingură de scorțișoară

Mod de preparare:

Frământă cu dragoste un aluat din făină, praf de copt, zahăr, sare, ouă, lapte bătut și unt topit. Presară fără zgârcenie făină pe masa de lucru și întinde aluatul într-o foaie subțire de jumătate de centimetru. Taie cu un cuțit romburi cu latura de 10 cm și apoi fă o mică încizie, ca un chirurg bucătar, în centrul fiecărui romb. Trece una dintre jumătăți prin centrul tăiat al rombului și ai obținut prima minciunică! Se spune că prima e mai grea, restul vor fi floare la ureche.

Acum încinge uleiul într-o tigaie înaltă și prăjește minciunelele câte 2-3 minute pe fiecare parte până devin rumene-aurii. Scoate-le cu grijă să se scurgă într-un bol tapetat cu șervețele absorbante. La final, stropește-le cu miere de salcâm și presară zahăr pudră și scorțișoară măcinată deasupra.

Poftă bună!

16 decembrie: Plăcintă de miel – ”Înșir-te mărgăritari”

VEZI REȚETA

15 decembrie: Sos de unt pentru bucate – ”Năzdrăveniile lui Nastratin Hogea”

VEZI REȚETA

14 decembrie: Pastramă de vacă și mămăliguță – ”Cei trei frați împărați”

VEZI REȚETA