Mini-tarte cu gem

Print

Mini-tarte cu gem

 

Mini-tartele de astăzi sunt perfecte pentru pauzele de ceai ori de ciocolată caldă. Sunt atât de drăgălașe, viu colorate, aromate, iar pregătirea lor e ca o joacă de copii! Așa că urmărește rețeta de mai jos și ia-i și pe cei mici să-ți dea o mână de ajutor în bucătărie, pentru mai mult spor și veselie!

 

Ingrediente:

250 g Făină 000 Raftul Bunicii

130 g unt

150 g gem de căpșuni (și alte tipuri de gem, de la zmeură, la caise)

1  gălbenuș de ou

1 vârf de cuțit de sare

3 linguri de apă

1 vârf de cuțit de sare

 

Mod de preparare:

Pentru început, amestecă untul cu făina. Pentru a-ți ușura munca, ai putea tăia untul în cuburi mici sau l-ai putea da prin răzătoare, dacă este tare. Bate gălbenușul cu praful de sare, apoi încorporează-l, împreună cu apa, în mixul de făină cu unt, până obții un aluat omogen.

Acoperă-l cu o folie și dă-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Întinde-l mai apoi într-o foaie subțire și, cu ajutorul unor forme circulare de prăjituri ori al unui pahar larg, decupează cercuri din aluat.

Așază fiecare disc în forma din tava pentru mini-tarte (sau brioșe), după care pune, cu o linguriță, gemul preferat.

Preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius. Dă tava la cuptor pentru aproximativ 20 minute, cât timp aluatul se va rumeni frumos. Lasă-le apoi să se răcească, scoate-le din forme și pregătește ceaiul, cafeaua aromată ori ciocolata caldă la care vei servi, alături de invitații tăi, minunile colorate și delicioase.

Dă-ne de veste pe pagina de Facebook Raftul bunicii sau pe Instagram despre reușita acestor bunătăți de casă.

16 decembrie: Plăcintă de miel – ”Înșir-te mărgăritari”

VEZI REȚETA

15 decembrie: Sos de unt pentru bucate – ”Năzdrăveniile lui Nastratin Hogea”

VEZI REȚETA

14 decembrie: Pastramă de vacă și mămăliguță – ”Cei trei frați împărați”

VEZI REȚETA