fbpx

Aperitiv – Morcovi de Paște simpatici și delicioși

Icon print Print

Dacă ești în căutarea unui aperitiv spectaculos pentru masa de Paște, care să aducă un strop de creativitate și culoare, aceste conuri din aluat foietaj umpluți cu ton sunt exact ce-ți trebuie! Seamănă cu niște morcovi  și sunt atât de gustoși, încât vor dispărea rapid de pe platou. Iată cum îi pregătești pas cu pas chiar la tine acasă.

🛒 Ingrediente:

Pentru aluatul de foietaj:

Pentru umplutură:

  • 1 conservă de ton în apă (aprox. 160 g)

  • 150 g cremă de brânză

  • 1 lingură de mărar verde tocat mărunt

  • Sare și piper – după gust

Pentru decor:

  • Fire lungi de mărar (pentru coditele “morcovilor”)

🍴 Mod de preparare

Începe prin a pregăti aluatul de foietaj. Cerne făina într-un bol încăpător, adaugă sarea și amestecă ușor. Adaugă apoi cubulețele de unt rece și începe să frămânți cu mâinile până obții un amestec nisipos. Toarnă apa rece treptat, puțin câte puțin, frământând până când aluatul se leagă și capătă o textură elastică, ușor modelabilă. Formează o bilă, acoper-o cu folie alimentară și las-o la frigider timp de 15 minute, cât să se relaxeze.

După ce s-a răcit, întinde aluatul pe blatul de lucru într-o formă dreptunghiulară și împăturește-l de câteva ori (ideal de minimum 5 ori). Între fiecare împăturire, e bine să îl lași din nou la frigider pentru câteva minute – acest pas ajută la obținerea unei texturi stratificate, specifice foietajului. Când e gata, întinde-l într-o foaie subțire și taie-l în fâșii egale, cam de 3 cm lățime.

Pregătește formele conice pe care vei rula aluatul – dacă nu ai unele din inox, poți improviza foarte ușor cu ajutorul hârtiei de aluminiu. Rulează fiecare fâșie pe câte un con, în spirală, ușor suprapusă, pentru a da forma de morcov. Așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă-le la cuptorul preîncălzit la 180°C. Lasă-le să se coacă până devin aurii și cresc frumos, apoi scoate-le și lasă-le să se răcească înainte de a le desprinde de pe forme.

Cât timp se răcesc, poți pregăti umplutura: scurge bine tonul din conservă, amestecă-l cu crema de brânză și mărarul tocat, apoi potrivește gustul cu sare și piper. Crema trebuie să fie fină și ușor de modelat.

Umple conurile răcite cu această compoziție, folosind o linguriță sau un poș pentru un aspect mai curat. La final, pentru un efect simpatic de morcov, strecoară câte un fir lung de mărar în vârful fiecărui con – va semăna perfect cu frunza verde a legumei.

Acești conuri aperitiv cu ton și cremă de brânză sunt un mod jucăuș și elegant de a aduce primăvara pe masa de sărbătoare. Sunt ideali pentru platourile festive și cu siguranță vor atrage toate privirile. Poftă bună! 🌿

 

Aperitiv - Morcovi de Paște simpatici și delicioși

VEZI REȚETA
Image Aperitiv - Morcovi de Paște simpatici și delicioși

Brioșe cu pizza 🍕

VEZI REȚETA
Image Brioșe cu pizza 🍕

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj