fbpx

Avem zile de poveste când #GătimÎmpreună

Icon print Print

Mini-brioșe de toamnă

 

Ochii pofticioși, mirosul de prăjituri care face dintr-o simplă după-amiază o sărbătoare, toate „Mmm ce bun e!” sau „Mai vreau o felie!” se numără printre momentele tale preferate, petrecute alături de cei dragi, nu-i așa?

Dacă pregătirea bunătăților de casă îți aduce încredere, optimism, concentrare și nerăbdare ori e o ocazie minunată de a-i aduna pe cei dragi la masă, de ce să nu împărtășești frumoasele sentimente ale întregului proces? În plus, știința ne sare-n ajutor acum, când vrem să te-ndemnăm să îți iei jumătatea și pe cei mici alături de tine și să vă bucurați de după-amiezi de poveste, gătind împreună.

Știai că…?

Gătitul ne face mai fericiți. Un studiu publicat în Journal of Positive Psychology arată că oamenii care se implică în activități minore, dar creative, sunt mai fericiți și mai relaxați. Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au analizat pentru două săptămâni jurnalele zilnice ale 658 respondenți care, pregătind bunătăți de casă sau gătind pentru cei dragi, au fost mai mulțumiți cu privire la ziua în curs și mai entuziasmați pentru ziua de mâine.[1]

Pregătirea bunătăților de casă pentru cei dragi contribuie la wellbeing. În plus, reduce stresul și crește ”sentimentul de a face ceva bun, semnificativ pentru lume și de conectare cu ceilalți” (Donna Pincus, Profesor în Psihologie și Știința Creierului, Universitatea din Boston).

Oamenii care gătesc împreună, rămân împreună. Un studiu recent desfășurat în Statele Unite ale Americii, în care au fost chestionați 1.000 de adulți cu vârsta de peste 18 ani cu privire la influența gătitului în relația de cuplu, trasează câteva concluzii importante despre pregătirea bunătăților de casă: pentru 87% dintre respondenți, gătitul împreună este una dintre activitățile importante care le întărește  relația, pentru 92%, preparatele de casă, gătite împreună, indiferent de reușita lor, le îmbunătățește comunicarea de cuplu.[2]

 

Dincolo de ce spun studiile, dincolo de mesajele inspiraționale ale chefilor și marilor patiseri cunoscuți în întreaga lume, citați în postările noastre de pe pagina de Facebook Raftul bunicii, sentimentele tale sunt primordiale atunci când bucătărești mămăliguța cu ciuperci, checuri, fursecuri, torturi cu ciocolată, cozonaci crescuți ca-n basme ori o gustare ușoară, din griș și fructe. Bucuria este și mai mare atunci când e împărțită, așa că transformă cu încredere ziua aceasta într-una de vis, trăită cu ochii deschiși, alături de cei dragi.

Mai jos găsești 3 rețete ușoare, de urmat la tine în bucătărie, cu veselie, iar pe pagina de Facebook, până pe 8 noiembrie, te-așteaptă un concurs în care fotografia unde gătești alături de familie te poate face câștigătorul unui set de produse Raftul bunicii. Inspiră-te de mai jos, gătește, zâmbește, fotografiază, comentează și atrage norocul de partea ta. Multă baftă!

Propunerea Raftul bunicii de distracție în bucătărie constă în 3 rețete de brioșe vesele, care sunt ușor și rapid de făcut, care vă pot pune creativitatea și personalitatea în valoare și care sunt sănătoase și hrănitoare:  brioșe cu legume, brioșe-trandafir cu măr, brioșe cu dovleac. În plus, vor părea chiar floare la ureche și pentru cei mici!

Brioșele cu legume vor fi perfecte pentru o gustare în pachețelul pentru birou ori pentru la școală sau pentru a le savura alături de avocado și rucola. Descoperă ingredientele de care ai nevoie aici. Într-un vas încăpător, amestecă cu grijă făina, praful de copt și sarea, apoi adaugă pe rând ouăle și uleiul de măsline. Dă-le liber micuților tăi să învârtă vârtos, cu ajutorul unei spatule, aceste ingrediente, iar tu taie cașcavalul, gogoșarul și roșia în cuburi mici. Ce ai de făcut în rest? Urmează pașii din rețeta noastră.

În ceea ce privește brioșe-trandafir cu măr, cu siguranță, întâi fură priviri, își fac loc în galeria de fotografii, după care primesc muuulte laude! Descoperă aici cum le poți pregăti.

Din sugestiile noastre de brioșe de toamnă nu puteau lipsi brioșele cu dovleac. Într-un bol încăpător, amestecă mai întâi toate ingredientele uscate, iar într-un alt vas, bate ouăle, adaugă piureul de dovleac, uleiul, laptele și condimentele. Încorporează mixul uscat în această compoziție din urmă, și toarnă, cu grijă, în tava de brioșe, tapetată cu discuri de hârtie de copt ori forme de brioșă din hârtie. Cât ai de așteptat și cum poți testa când sunt gata? Citește în rețeta de brioșe cu dovleac și bucură-te de aceste minuni dulci, alături de cei dragi.

Succesul trăit împreună e mai dulce și mai de durată, nu-i așa? Povestește-ne în concursul de pe Facebook dacă da!

[1] The Journal of Positive Psychology, Everyday creative activity as a path to flourishing

[2] Brides.com, Couples Who Cook Together Stay Together, Says Science

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj