Se întâmplă deseori ca la câteva zile după sărbători să rămânem cu câteva preparate pe care nu am dori totuși să le risipim. În cazul cozonacului, vestea bună este că îl putem reinterpreta sub forma unui alt desert la fel de gustos.
Modelarea biluțelor din cozonac poate fi o activitate minunată pentru întreaga familie, iar cei mici vor fi încântați să participe la preparare. Cu doar câteva ingrediente și 20 de minute la dispoziție, pregătiți împreună un desert pe care îl veți iubi și pe care îl veți aprecia cu siguranță an de an după Paște.
Timp de preparare: 20 minute
Număr de porții: 15 biluțe
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru această rețetă vei folosi aceeași făină pe care ai utilizat-o și la prepararea cozonacului – Făina Superioară 000 pentru Cozonac Raftul bunicii. Textura ei fină te va ajuta să obții un aluat subțire și crocant în jurul fiecărei biluțe.
Folosește un robot de bucătărie pentru a mărunți cozonacul. Adaugă oul, laptele, esența de rom, pudra de cacao și scorțișoara și amestecă bine timp de 2-3 minute, până când obții o pastă similară cu cea a salamului de biscuiți, ușor lipicioasă.
Pregătește un vas întins cu făină și pune pe foc o tigaie în care încingi uleiul pentru prăjit.
Cu ajutorul mâinilor, formează din aluat 14-15 biluțe mici, pe care le treci apoi prin făină. Datorită consistenței lipicioase a compoziției, făina se va lipi ușor de biluțe, într-un strat uniform și subțire. Prăjește apoi biluțele timp de 2 minute în baia de ulei, până când făina formează o crustă aurie.
Scurge excesul de ulei și lasă biluțele la răcit câteva minute, apoi trece-le prin zahăr pudră.
Poftă bună!
Măr copt în foietaj
VEZI REȚETACinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.