Magia iernii se simte mai bine când afară ninge, cu fulgi mari, pufoși și albi. Chiar dacă anul acesta ninsoarea s-a lăsat așteptată, o poți aduce în farfurie, pregătind o gustare dulce pentru cei iubiți.
Îți împărtășim secretul nostru pentru succesul rețetei: presari cocos din plin și obții un miracol sub forma unor bulgărași, numai buni de savurat acasă, în bucătăria caldă, cu arome îmbietoare și amintiri de povestit în jurul mesei.
Ingrediente
1 cană Făină Superioară 000 Raftul bunicii
1 1/2 cană fulgi de cocos
1 cană zahăr tos
1/4 cană de lapte
50 g unt nesărat
2 lingurițe extract de vanilie
un praf de sare
*1 cană = 236 ml / 170 g griș / 136 g făină
Mod de preparare
Întâi și întâi, preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Într-un bol, adaugă Făina Superioară 000 Raftul bunicii, jumătate din cantitatea de zahăr și praful de sare. Amestecă bine. Completează cu vanilia și untul și amestecă din nou până la omogenizare.
Pregătește bomboanele din aluat cu mâna și aranjează-le la distanță pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Îi poți chema pe cei mici în ajutor la acest pas, cu siguranță sunt încântați să pregătească bulgărașii!
Dă-le la cuptor pentru 10-15 minute sau până ce trec testul scobitorii. Mirosul irezistibil de unt topit a umplut deja bucătăria, se apropie momentul mult așteptat: al degustării.
Lasă-le la răcit puțin, iar între timp amestecă restul de zahăr cu laptele. Înmoaie una câte una bomboanele în compoziție, apoi tăvălește-le prin ninsoarea delicioasă, adică prin nuca de cocos.
Mai pune-le deoparte câteva minute, ca nuca de cocos să aibă timp să se fixeze mai bine, și sunt gata de servit tuturor pofticioșilor. Atenție, zâmbetele lor largi s-ar putea să îți sugereze că e nevoie să pregătești deja a doua tavă.
Poftă bună!
Măr copt în foietaj
VEZI REȚETACinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.