fbpx

Brioșe de mălai cu cheddar

Icon print Print

Vrei să începi dimineața cu o gustare hrănitoare și pe placul tuturor? Iată o rețetă pe care o poți pregăti rapid, cu o rețetă ușor de urmat, dar cu un rezultat impresionant. Poate fi un mic dejun savuros, un aperitiv fraged care completează perfect orice masă sau chiar o gustare demnă de pachețelul pentru școală. 

Oricum ai alege să servești aceste delicioase brioșe, le poți adapta astfel încât să fie pe placul tuturor. Ingredientul de bază este Mălai Extra Gold Raftul bunicii, însă, dacă vrei să pregătești un deliciu hrănitor, cu mulți nutrienți, înlocuiește Făina Superioară 000 cu Făină integrală din grâu Raftul bunicii. Mai departe, poți opta chiar pentru o variantă un pic picantă, potrivită celor mai mari ai casei, prin adăugarea unui ardei jalapeno. Descoperă rețeta și pregătește o masă gustoasă pentru întreaga familie!

Timp de pregătire: 30 minute

Număr porții: 12 

Ingrediente:

 

Mod de preparare:

Începe prin a pregăti o tavă de brioșe, pe care o tapetezi bine cu mălai. Între timp, preîncălzește cuptorul la 220°C.

Într-un bol mare, adaugă ingredientele uscate, anume Mălaiul Extra Gold Raftul bunicii, făina, praful de copt și sarea. Poți alege să folosești Făina Superioară 000 Raftul bunicii pentru un amestec pufos, care crește ușor, sau poți opta pentru Făină integrală din grâu Raftul bunicii pentru o variantă delicioasă și nutritivă. Orice ai alege, cu siguranță vei obține brioșe delicioase!

Amestecă bine cu un tel până se omogenizează complet. Adaugă și brânza cheddar rasă și boabele de porumb. Indiferent dacă alegi boabe de porumb proaspete, congelate sau din conservă, asigură-te că acestea sunt uscate atunci când le adaugi în amestec. Astfel, dacă mergi pe varianta înghețată sau conservată, scurge bine porumbul înainte.  Pentru un plus de savoare, potrivit pentru gusturilor celor mai mari din casă, poți alege să adaugi un ardei jalapeno tocat mărunt, fără semințe. Va completa perfect acest preparat delicios! 

De asemenea, păstrează o cantitate mică de cheddar și câteva bucățele de ardei pentru a decora, spre final, brioșele. Învârte cu grijă până când totul este îmbrăcat în acest amestec delicat. Acoperirea lor le va ajuta să nu se scufunde pe fundul tăvii, în timpul coacerii. 

Într-un alt castron, toarnă laptele bătut și untul topit, mierea și oul. Toarnă amestecul obținut peste ingredientele uscate pregătite mai devreme și amestecă cu o lingură până totul se incorporează și îți iese un amestec perfect. 

Împarte acest aluat pufos în tava pentru brioșe și decoreaz-o pe fiecare așa cum îți dorești cu cheddar din plin și un pic de ardei jalapeno, dacă îți este pe plac.

Bagă totul la cuptor și lasă-le să se coacă aproximativ 15 minute sau până când brioșele capătă o culoare aurie. Poți verifica dacă aluatul este gata cu vârful unei scobitori care, după ce este introdusă în interiorul brioșei, iese curată. 

După ce totul este gata, lasă-le să se răcească în tavă pentru câteva minute și apoi scote-le cu grijă din formă cu ajutorul unei spatule subțiri. Le poți servi calde, cu puțin unt și un strop de miere, după preferințe. 

Pâine cu dovleac

VEZI REȚETA
Image Pâine cu dovleac

Prăjitură cu smochine și cafea

VEZI REȚETA
Image Prăjitură cu smochine și cafea

Brioșe din griș cu legume

VEZI REȚETA
Image Brioșe din griș cu legume