fbpx

Brioșe din griș cu legume

Icon print Print

Cum îi bucuri și pe cei mici și pe cei mari în același timp? Cu o gustare delicioasă, sățioasă și plină de legume aromate, numai bună de luat la pachet.

Îți propunem o rețetă de brioșe din griș cu legume pe care o poți pregăti fie dimineața, iar casa se va umple de mireasma încântătoare a bunătăților proaspete, fie seara, în tihnă. Ele vor rămâne la fel de gustoase și chiar sunt mai bune reci!

Pregătește mai multe pentru ca toți cei dragi să le poată lua cu ei în pachetul de la școală ori birou.

Timp de pregătire: 30 min                                                                                                                                                                         

Număr de porții: 12

 

Ingrediente

1 1/2 căni Griș din Grâu Raftul bunicii

3 dovlecei rași

4 morcovi rași

50 g mazăre

100 g de parmezan ras

1 cană iaurt

1/2 cană de apă

1 linguriță de bicarbonat de sodiu

2 linguri ulei

un vârf de sare

 

*1 cană = 236 ml / 170 g griș / 136 g făină

Mod de preparare

Începe prin a adăuga într-un bol apa și iaurtul. Amestecă vârtos, apoi completează cu Grișul din Grâu Raftul bunicii, uleiul și legumele.

Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius și lasă aluatul să se odihnească 10 minute, ca grișul să se înmoaie și să se umple de aroma irezistibilă a legumelor.

Adaugă sarea și bicarbonatul de sodiu în umplutură, apoi amestecă din nou. Toarnă compoziția în formele de brioșe și presară parmezanul deasupra fiecăreia.

Lasă-le la copt pentru 15 minute sau până trec testul scobitorii. După ce s-au răcit, sunt gata de aranjat în pachețelele de care cei dragi se vor bucura în pauza de prânz.

 

Poftă bună! 

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj