Dacă ești în căutarea unei gustări rapide, delicioase și deloc simandicoase, pentru toți cei dragi, iată rețeta potrivită!
Cârnăciorii în aluat au succes în orice moment al zilei și sunt cei mai gustoși când sunt proaspăt scoși din cuptor, iar aroma lor umple întreaga casă.
Ca treaba să meargă și mai ușor, pentru un extra ajutor, cheamă-i pe micii pofticioși, vor fi încântați să acopere bine cârnăciorii cu aluatul spiralat.
Timp de pregătire: 50 min
Număr de porții: 15-20
Ingrediente
2 1/2 căni Făină Superioară 000 Raftul bunicii (jumătatea de cană de Făină Superioară 000 Raftul bunicii îți va fi de folos când vei întinde aluatul)
1/2 cană de lapte călduț
5g drojdie uscată activă
30g unt
2 ouă
2 gălbenușuri de ou
1/2 linguriță de zahăr
un vârf de sare
15-20 cârnăciori de bere
*1 cană = 236 ml / 170 g griș / 136 g făină
Mod de preparare
Amestecă laptele călduț cu zahărul, apoi adaugă drojdia. Lasă-le deoparte 10 minute. Completează cu ouăle, untul topit, cele 2 căni de Făină Superioară 000 Raftul bunicii și vârful de sare. Continuă să amesteci până ce se formează aluatul. Acoperă-l bine și lasă-l la dospit 15 minute.
Între timp, preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, pentru că mai e puțin și bunătățile vor fi gata de copt.
Pudrează suprafața de lucru cu o parte din Făina Superioară 000 Raftul bunicii rămasă. Turtește ușor cu mâinile coca, apoi scoate-o din bol și întinde-o pe masă. Pudrează și aluatul cu făină, atât cât este nevoie ca să nu se lipească. Taie-l în fâșii subțiri, în funcție de cât de mici sunt cârnații aleși. Răscuește-l în jurul cârnaților și unge-l cu gălbenuș de ou.
Așază cârnații pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă-i la cuptor pentru 10-15 minute sau până ce aluatul devine auriu.
Când mireasma apetisantă i-a adus pe cei dragi în jurul mesei, cârnăciorii sunt gata de savurat.
Poftă bună!
Măr copt în foietaj
VEZI REȚETACinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.