fbpx

Clafoutis cu mere și caramel

Icon print Print

Toamna aduce cu ea mirosul merelor coapte și al caramelului. Aduce zile petrecute în sânul familiei, alături de cei iubiți, împărțind felii calde de bunătăți și depănând amintiri. Când ești alături de persoanele potrivite, fiecare clipă devine prețioasă, așa că te invităm să pregătești acest deliciu pentru tine și familia ta.

Descoperă rețeta de clafoutis cu mere, pe care o vei pregăti cu siguranță de nenumărate ori, iar pofticioșii casei vor fi încântați de fiecare dată.  

 

Timp de pregătire: 1 oră                                                                                                                                                                        

Număr de porții: 7

 

Ingrediente

1/2 cană Făină Superioară 000 Raftul bunicii

6 mere

1 cană smântână lichidă

4 ouă

1 cană zahăr

1/3 cană zahăr pudră

20 g unt plus extra pentru uns tava

1/3 cană coniac

¼ cană apă

un vârf de sare

Extract de vanilie

 

*1 cană = 236 ml / 170 g griș / 136 g făină

Mod de preparare

Înainte să te apuci de treabă, dă drumul la cuptor la 200 de grade Celsius. Apoi, bate ouăle și jumătate din cana de zahăr până când zahărul se dizolvă iar amestecul devine neted. Adaugă Făina Superioară 000 Raftul bunicii și vârful de sare. Completează cu smântâna lichidă. Adaugă coniacul, extractul de vanilie și amestecă până când toate ingredientele s-au omogenizat, iar mirosul îmbietor al lor începe să se simtă în bucătărie.

E timpul să pregătești merele. Decojește-le, scoate sâmburii și cotorul și taie-le în felii rotunde.

Amestecă împreună untul, restul de zahăr și puțină apă. Ține compoziția pe foc mediu spre mic, până când s-a topit untul și s-a dizolvat zahărul. Nu amesteca. Când începe să fiarbă, adaugă feliile de mere și lasă-le pe foc aproximativ 10 minute. Dă compoziția la o parte de pe aragaz.

Unge tava de cuptor cu unt pe toate părțile și completează cu zahăr pudră. Scoate merele din caramel, amestecă-l cu aluatul, apoi toarnă totul în tava de copt. Adaugă și merele, rând pe rând.

Lasă clafoutisul la copt pentru aproximativ jumătate de oră sau până devine auriu. Pudrează-l cu zahăr și servește-l alături de cei dragi.

Poftă bună! 

Mămăligă cu sos bolognese

VEZI REȚETA
Image Mămăligă cu sos bolognese

Cârnăciori în aluat

VEZI REȚETA
Image Cârnăciori în aluat

Clafoutis cu mere și caramel

VEZI REȚETA
Image Clafoutis cu mere și caramel