fbpx

Gofre cu făină integrală

Icon print Print

Fie că le preferi dulci sau sărate, gofrele sunt preparatul perfect atunci când vrei să le pregătești o surpriză gustoasă celor dragi. Fiind un preparat simplu și rapid, pentru care ai nevoie de doar câteva ingrediente, poți adapta rețeta astfel încât să fie pe placul tuturor. 

Crocante la exterior, dar pufoase în interior, pot fi servite ca mic dejun, ca desert sau ca o gustare potrivită pentru orice moment al zilei.

Timp de preparare: 30 minute

Număr de porții: 4-6

Ingrediente:

 Mod de preparare:

Într-un bol încăpător, pune ouăle, iaurtul și praful de sare, apoi bate până obții o consistență asemănătoare cu cea a omletei. 

Separat, într-un alt bol, amestecă Făina integrală din grâu Raftul bunicii și praful de copt și apoi adaugă-le treptat în amestecul anterior. Incorporează totul încet, cu grijă, până obții o consistență omogenă. 

Înainte de a le coace, preîncălzește aparatul pentru gofre. Unge-l cu puțin ulei sau unt și apoi pune o lingură sau o lingură și jumătate din compoziție, în funcție de dimensiunea acestuia. Lasă-le să se coacă aproximativ 3-4 minute sau până se rumenesc și prind o culoare arămie. 

Îți spunem și un mic secret. Dacă vrei ca gofrele să iasă și mai aerate, separă ouăle și bate albușurile într-un bol diferit. După ce acestea se transformă în spumă, le poți încorpora, cu mișcări delicate, în amestecul de gofre, chiar înainte de a le coace. 

Servește-le simple, cu un sirop dulce sau un iaurt delicios și acompaniate de fructe proaspete. Dacă rețetele sărate sunt pe gustul tău, poți adăuga în compoziție cașcaval ras, brânzeturi sau verdețuri precum pătrunjel, mărar sau oregano.

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj