Luna ianuarie este despre contrastul dintre frigul de afară și căldura din casele oamenilor, care face ca fiecare geam să aburească atunci când este întredeschis. Ce desert mai potrivit pentru a transpune această antiteză, dacă nu Lava Cake?
Dacă vrei să-ți impresionezi familia cu un desert interesant și elegant, atunci cu siguranță Lava Cake cu înghețată este opțiunea potrivită. Se prepară cât ai zice pește și poate fi servită cu orice aromă dorești. Să trecem la treabă!
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente:
Pentru 6 cupe:
Pentru servire:
Mod de preparare:
Primul pas constă în pregătirea aluatului. Topește ciocolata ruptă în bucăți pe o baie de aburi, la foc mic, amestecând continuu. Odată ce aceasta ajunge la o consistență cremoasă, adaugă untul și amestecă compoziția. Când totul este incorporat, stinge focul și lasă crema să se răcească 3-4 minute.
Următorul pas este să torni pe rând cele 4 ouă în compoziție, esența de rom, zahărul, făina și praful de sare, amestecând constant după fiecare ingredient. Aluatul ar trebui să fie unul fin, cremos, ușor lichid pentru a putea fi turnat în forme.
După ce ai tapetat formele cu unt, așază compoziția în 6 porții egale și bagă-le în cuptorul preîncălzit, pentru 10 minute, la 200 grade. În acest fel, se vor coace pe margine, lăsând interiorul fluid pentru a forma un vulcan la servire. Imediat ce le-ai scos din cuptor, pot fi savurate.
Dacă îți dorești un contrast de arome pentru acest desert, servește-l cu înghețată de vanilie și câteva bucăți de zmeură. Cu acest desert interesant, vei strânge toată familia în jurul mesei. Poftă bună!
Măr copt în foietaj
VEZI REȚETACinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.