fbpx

Mămăligă cu sos bolognese

Icon print Print

Mămăliga cu sos bolognese este ideală pentru când celor dragi le e poftă de o mâncare specială, plină de gust, iar tu vrei să îi surprinzi cu un preparat care este pe cât de apetisant, pe atât de ușor de pregătit.

Sosul roșu e completat perfect cu mămăliga din cale a fară de cremoasă, iar rezultatul este un deliciu în farfurie.

Ingrediente

Mămăligă

1 cană de Mălai Extra Gold Raftul bunicii

4 căni de apă

10 ml de ulei de măsline

Un vârf de sare

Sos bolognese

1 kg carne de vită tocată

400 g de roșii tăiate, la conservă

1 cană de suc de roșii

1 ceapă roșie

1 morcov

2 căței de usturoi

1 pahar de vin roșu plin

1/2 cană de lapte

10 ml ulei de măsline

Sare

Piper

Pătrunjel, după gust

 

Mod de preparare

Călește ceapa, morcovii și usturoiul în ulei de măsline. După câteva minute, adaugă carnea de vită tocată, sarea și piperul. 

Când carnea începe să se gătească, e timpul să pui roșiile tăiate, sucul de roșii și vinul. Lasă sosul la fiert aproximativ 10 minute, apoi toarnă și laptele. Mai ține-l pe foc mic încă 20 de minute.

Între timp, pregătește cu spor cea mai cremoasă mămăligă. Pune la fiert 3 căni de apă. Adaugă, treptat, Mălaiul Extra Gold Raftul bunicii, amestecâd des. Dacă mămăliga este prea densă, completează și cu restul de apă rămasă, până ajunge la o textură cremoasă, ușor lichidă.

Oprește focul și adaugă uleiul de măsline și sarea. Amestecă bine. Acoperă mămăliga și las-o deoparte 5 minute.

După ce sosul a scăzut, iar carnea este gătită, nu mai trebuie decât să pregătești farfuria cu mămăligă, să o completezi cu sosul  bolognese, o asezonezi cu pătrunjel și îi chemi pe cei dragi la masă, pentru a vă bucura împreună de o masă desăvârșită!

Mămăligă cu sos bolognese

VEZI REȚETA
Image Mămăligă cu sos bolognese

Cârnăciori în aluat

VEZI REȚETA
Image Cârnăciori în aluat

Clafoutis cu mere și caramel

VEZI REȚETA
Image Clafoutis cu mere și caramel