Căpșunile sunt vedetele lunii mai, fiind primele fructe de pădure ce încep să se coacă la final de primăvară și pe care le găsim proaspete în piață. Îți propunem să le integrezi într-o rețetă rapidă de mini plăcinte crocante la exterior și cremoase la interior.
După ce înveți pașii preparării aluatului, te poți juca cu diferite umpluturi, în funcție de preferințele celor dragi. Mini plăcintele se pot savura atât calde, proaspăt scoase din cuptor, cât și reci, simple sau însoțite de înghețată de vanilie. Sunt ușor de luat la pachet ca gustare pentru școală sau serviciu și se mențin proaspete timp de 2-3 zile după preparare.
Timp de preparare: 50 minute
Număr de porții: 10 mini plăcinte
Ingrediente:
Mod de preparare:
Vei începe cu prepararea aluatului și îți recomandăm să folosești un mixer pentru a obține o compoziție cât mai omogenă. Mixează untul și smântâna, apoi adaugă Făina Superioară 000 Raftul bunicii și continuă să amesteci timp de 2-3 minute până când nu mai observi pete de făină uscată. Aluatul ar trebui să fie dens. Acoperă bolul cu o folie de plastic și lasă-l la frigider timp de 10 minute, cât prepari umplutura de căpșuni.
Într-o cratiță de mici dimensiuni pune la foc mediu căpșunile, zahărul și puțină sare. Amestecă din când în când și după aproximativ 5-6 minute, când căpșunile au început să se înmoaie, adaugă esența de vanilie și coaja de lămâie. Fierbe amestecul încă 5 minute, până când obții un gem de consistență medie, în care se regăsesc încă bucăți de căpșuni. Oprește focul și lasă compoziția să se răcească până la temperatura camerei. Încinge cuptorul la 180 grade Celsius.
Între timp întinde aluatul pe o suprafață de lucru pe care ai presărat puțină făină. Cu ajutorul unul pahar mai mare sau al unei căni decupează 10 cercuri de aluat. În fiecare cerc adaugă o linguriță de compoziție de căpșuni, apoi împăturește cercul pe mijloc pentru a obține un semicerc. Sigilează marginile cu ajutorul unei furculițe, astfel încât aluatul să nu se desfacă în timpul coacerii. Apoi folosește vârful unui cuțit pentru a cresta în 3 locuri partea superioară a fiecărei plăcinte.
Pune plăcintele pe o tavă tapetată cu foaie de copt și coace-le la 180 grade Celsius timp de 30 de minute, până când devin ușor aurii.
Poftă bună!
Măr copt în foietaj
VEZI REȚETACinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.